Jump to content
Velkommen til Jubii Debat
arthuro

Det er et angreb på pressefriheden.

Recommended Posts

arthuro

https://www.altinget.dk/artikel/borgmester-truer-medie-til-at-aendre-artikel-om-sexisme

Slagelse-borgmester John Dyrby Paulsen (S) har været så utilfreds med en artikel om krænkende adfærd i en ugeavis i Slagelse, som er en del af Sjællandske Medier, at han har truet med "at stoppe al samarbejde".

Det fremgår af en mail, som borgmesteren har sendt til journalisten bag artiklen, redaktører på Sjællandske Medier og politikere i Slagelse Byråd.

Ugeavisen VD Online beskrev i artiklen, at byrådspolitiker og gruppeformand Sofie Janning (S) havde oplevet, at en unavngiven politiker fra et af byrådets udvalg havde klappet hende i numsen.

I artiklen med overskriften 'Klaps i numsen – nu også i Slagelse' oplyste ugeavisen navne på mandlige politikere, der sidder i samme udvalg som Sofie Janning og som derfor måtte være i søgelyset.

"Selvom jeg meget nødigt forsøger at redigere i pressens artikler, så er jeg mildest talt skuffet og indigneret over indholdet i nævnte artikel mht. navne på "mistænkte" – det er på alle måder rigtig rigtig skidt! Det får mig til at overveje at stoppe al samarbejde, ikke som en trussel, men som et opråb om almindelig anstændighed, værdighed og fokus på substans; og jeg håber, at den del af artiklen bliver slettet," skriver John Dyrby Paulsen i mailen.

Borgmesteren "truer" dermed pressen, mener Venstres gruppe i Slagelse.

"Det er voldsomt, at han skriver, at han vil stoppe samarbejdet. Det er et angreb på pressefriheden – noget, som i Danmark er helt, helt afgørende," siger gruppeformand Knud Vincents (V).

John Dyrby Paulsen beskriver kritikken som "vrøvl".

"Mit ærinde var at få stoppet, at nogen blev udråbt som mistænkte, uden at de fik lov til at udtale sig eller forsvare sig," siger han.

Han siger, at han overvejede at stoppe samarbejdet med journalisten bag artiklen fremfor mediet.

"Jeg kan selv bestemme, hvem jeg vil snakke med. Vi har ikke sådan et regime, hvor vi går ud og trykker folk på maven eller beder folk om at lade være med at annoncere," siger han.

Efter borgmesterens mail valgte Sjællandske Medier at fjerne artiklen og efterfølgende at lægge en modereret udgave med overskriften 'Dramatik om sexisme på rådhuset i Slagelse' op.

Ansvarshavende chefredaktør Bente Johannessen siger i et skriftligt svar, at "artiklen blev fjernet ene og alene, fordi den ikke lever op til Sjællandske Mediers værdier og etiske retningslinjer".

 

Er borgmesterens 'trussel' et angreb på pressefriheden, hvad mener du?

Ja det er den, men borgmesteren havde så heldet med sig, artiklen blev fjernet.

 

 

 

 

 

  • Synes godt om 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind×
×
  • Opret ny...