Jump to content
Velkommen til Jubii Debat
dewey

SF vil bekæmpe negativ social kontrol i muslimske miljøer – flere

Recommended Posts

dewey
Skrevet (redigeret)

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12402753/sf-vil-bekaempe-negativ-social-kontrol-i-muslimske-miljoeer-flere-skal-straffes/

Fædre, mødre og ægtemænd, der udøver social kontrol mod døtre og hustruer, skal lettere kunne havne i fængsel.

Det foreslår SF, der som en del af et opgør med »negativ social kontrol i muslimske miljøer« vil skrive social kontrol direkte ind i straffelovens paragraf 243 om psykisk vold, der giver op til tre års fængsel. Det skal blandt andet ramme forældre, som udsætter en datter for omfattende, nedbrydende overvågning, og familier, som fastholder kvinder i et ægteskab mod deres vilje.

»Det begrænser et menneske og skal straffes lige så hårdt som fysisk vold,« siger partiformand Pia Olsen Dyhr.

Samtidig skal det i seksualundervisningen gøres obligatorisk at lære om bl.a. ”mødomsmyten” samt homoseksualitet. Derudover stiller partiet finanslovskrav om 4 mio. kr. til krisecenterpladser i Aarhus og Odense for at kunne hjælpe tættere på boligområder som Gellerupparken og Vollsmose, hvor der ifølge partiet er problemer med social kontrol.

»Det giver den enkelte et redskab til at forsvare sig. En pige eller kvinde, der bliver udsat for social kontrol, har pludselig staten bag sig,« siger integrationsordfører Halime Oguz (SF).

Juraprofessor Lasse Lund Madsen mener, at det vil have en effekt, hvis social kontrol skrives ind i selve straffeloven, fremfor at det som i dag »er gemt halvvejs nede i forarbejderne«.

Straffelovens paragraf 243 om psykisk vold:

Den, som tilhører eller er nært knyttet til en andens husstand eller tidligere har haft en sådan tilknytning til husstanden, og som gentagne gange over en periode udsætter den anden for groft nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd, der er egnet til utilbørligt at styre den anden, straffes for psykisk vold med bøde eller fængsel indtil 3 år.

 

Det er da et mærkeligt forslag fra SF : ......... »negativ social kontrol i muslimske miljøer«, som om der ikke findes 'negativ social kontrol' i ikke muslimske miljøer, for det er jeg overbevist om, at der gør, det tales der vist bare ikke offentligt om.

Derudover mener jeg, det er uhørt at lave en lov for en bestemt gruppe i samfundet.

 

Hvad mener du om SF's forslag?

Redigeret af dewey
  • Synes godt om 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
ThomasSneum

Lovforslaget kommer naturligvis ikke til at være rettet imod muslimer alene. Den gruppe er bare kimen til lovforslaget.

Et ellers udemærket tiltag.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Tigermanden

Hvilken social kontrol? Som Muslim har jeg aldrig oplevet - at det skulle være et særligt problem i vores miljøer. :)

  • Synes godt om 2
  • Haha 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Hitzige Helga

Det finder også sted blandt de grisefarvede. Værst er det når det er en udenlandsk ægtefælle, som der er frit slag med at dominere og tyrannisere. For hvis hun brokker sig, ryger hende opholdstilladelse nemt.

Man læser også undertiden at det foregår hvor pigen er dansker. Men det er jeg kold overfor, for pigen kan bare lade være med at gå ind i et sådant forhold hvor hun bliver kontrolleret af gutten. Ligesom de kan lade være med at gå ind i forhold med Peter Lundin eller U-båds-madsen

Forskellen er dog at blandt vore bekendte er de i en forenet front om at udøve den kultur. Udøvet gennem brødre, fætre og onkler.

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind×
×
  • Opret ny...