Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke
Jump to content
Velkommen til Jubii Debat
dewey

Islamisering ødelægger også gymnasier

Recommended Posts

dewey

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kommentar/islamisering-oedelaegger-ogsaa-gymnasier?utm_source=rss_eniro

GYMNASIER MED mange ikke-vestlige elever klarer sig rigtig skidt. For nylig udkom en rapport om Viby Gymnasium, der afslører store problemer med vold, trusler og chikane, herunder social kontrol med især piger og modvilje mod undervisning i evolutionslæren. Læser man nærmere efter, skyldes problemerne elever med arabisk og afrikansk baggrund, og læser man endnu nøjere efter, skyldes det især islamisering.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil derfor fordele indvandrereleverne. For blandes elever med forskellige baggrunde sammen, er det godt for sammenhængskraften, mener ministeren.

Det bakkes op af den sociologiske kontaktteori. Når landmandssønnen Anders kommer i klasse med direktørdatteren Julie, udvikles der forståelse og dermed tillid. Det er dog kun korrekt indtil et vist punkt. For når de kulturelle forskelle bliver for store, gælder kontaktteorien ikke. Så gælder derimod konfliktteorien. Når Julie kommer i klasse med Muhammed, udvikles der ganske vist også forståelse, men forståelsen fører derimod ofte til mistillid, og så får vi en helt anden ligning:

Sammenblanding er lig med forståelse er lig med bevidsthed om forskelle er lig med konflikt.

Når man ikke længere kan praktisere religionskritik i forhold til islam, når man ikke kan ytre sig frit om satire over muslimernes profet Muhammed, når drenge udøver social kontrol over piger, når trusler og vold bliver almindelige, og når kvindelige lærere mødes med ringeagt, så når vi til grænsen for ikke blot uddannelse, men også kulturmøde.

Hvorfor lukkes uegnede elever overhovedet ind på et gymnasium?

Her spiller taxametersystemet givetvis en rolle: Selv kulturelt dysfunktionelle elever betaler sig.

Men truende og voldelige elever bør slet ikke gå på et gymnasium. De bør anbringes i sikrede institutioner eller i fængsler, hjemsendes eller udvises af landet. Vi kunne begynde med noget konsekvens.

Mere er der vist ikke at sige til, hvordan voldelige elever burde behandles og føle konsekvenser - men det sker desværre nok ikke, derimod vil der igen og igen i årevis blive skrevet og diskuteret om dette tema uden nogen ændringer, men hvad så har journalister i det mindste noget at skrive om.

Din mening?

 

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Erpe

Du burde ikke tro så meget på propagandaen fra højreekstreme debattører som Kasper Støvring. For oplysningerne er også her ukorrekte.

Alle kan ikke komme ind på de danske gymnasier. Se adgangskravene på https://www.ug.dk/6til10klasse/adgangskrav-til-de-gymnasiale-uddannelser

Desuden klarer Viby Gymnasium sig ikke dårligt, selvom gymnasiet har mange tosprogede elever. Se https://www.dr.dk/nyheder/indland/find-dit-eget-gymnasium-saa-stor-er-forskellen-paa-aarskarakterer-og-eksamen hvor studenterne fra netop Viby Gymnasium faktisk har særdeles pæne gennemsnit.

  • Synes godt om 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind×
×
  • Opret ny...