Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke
Jump to content
Velkommen til Jubii Debat
dewey

Bring danske børn i sikkerhed

Recommended Posts

dewey

https://www.altinget.dk/artikel/boerneraadet-til-statsministeren-bring-danske-boern-i-sikkerhed

Som statsligt råd har vi et ansvar for at sikre, at Danmark overholder FN's børnekonvention.

Derfor skrev vi i begyndelsen af november et brev til statsminister Mette Frederiksen, hvor vi opfordrede regeringen til at bringe danske børn ud af de syriske lejre og i sikkerhed. Helst i Danmark eller under forhold andetsteds, som kan garantere deres fundamentale ret til liv og overlevelse.

Mette Frederiksen har endnu ikke besvaret Børnerådets henvendelse, men fra Folketingets talerstol har statsministeren gjort det klart, at regeringen ikke vil hente børnene til Danmark. Regeringen mener, at børnene er forældrenes ansvar, og at børnene dermed skal bøde for forældrenes handlinger.

Lad os slå fast, at børnekonventionen forpligter os til at beskytte alle danske børn og sikre deres rettigheder, uanset hvor de opholder sig og uanset deres forældres handlinger.

Det er paradoksalt og ganske uacceptabelt, at vi fejrer børnekonventionens 30-års fødselsdag, samtidig med at vi lader danske børn lide fysisk og psykisk overlast i syriske flygtningelejre.

Vi appellerer til, at regeringen vil betragte børnene som ofre for krigen i Syrien og sørge for at bringe de danske børn i sikkerhed.

Skulle der være tvivl om deres nationalitet eller andre forhold anbefaler vi, at tvivlen af medmenneskelige grunde kommer børnene til gode, indtil individuelle undersøgelser har bragt klarhed over barnets situation.

 

Det burde slet ikke stå til diskussion om at hente danske børn hjem fra krigsområder, selvfølgelig skal danske børn hentes til Danmark uafhængig af, hvem deres forældre er, og hvad forældrene anklages for.

Eller - hvad mener du?

 

 

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
ThomasSneum

Jeg er enig.. børnene skal hentes hjem. 
Hvad vi så gør med forældrene, må vi finde ud af. Er de skyldige i krigsforbrydelser, så skal de naturligvis retsforfølges. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Jojojo

Jeg er også bare for at børnene skal behandles ens, og ikke blive til et politisk legetøj. Og som Thomas skriver, tag opgøret med deres forældre.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind×
×
  • Opret ny...