Jump to content
Velkommen til Jubii Debat
naturlig

Garanti det bedste råd nogen kunne give dig

Recommended Posts

Entrelac
For 2 timer siden, naturlig skrev:

Langt de fleste vil ikke opleve de problemer, når man spiser varieret, og faktisk kan der være problemer med alle slags fødevare, men spiser man meget varieret, og ikke for meget af hver ting, vil disse problemer ikke ophobe sig, og i det store hele ikke betyde noget for de fleste,

Jeg har indtryk af, at størstedelen af danskere spiser en hel del brød hver dag, og hvis ellers producenterne holdt sig til gode gamle fødevaretraditioner ville det heller ikke være så stort et problem.

Men dels produceres der meste fuldkornsbrød uden brug af surdej eller langtidshævning, og dels kommer rugbrødsfabrikanterne eddike i rugbrødene (der er dælme ikke noget at sige til, at en stor del af den voksne befolkning er nødt til, at bruge div. former for afføringsmidler, hvoraf flere endda dæmper mavesyre:ad!:).

Læg f.eks. mærke til, at kræftens bekæmpelse siger/skriver, at fuldkorn mindsker risikoen for tarmkræft, og hvem vil ikke gerne undgå tarmkræft, så selvfølgelig køber de fleste danskere fuldkornsbrød, men ingen nævner et ord om, at det skal være bagt med surdej eller langtidshævning. Flere af de mineraler man kommer til at mangle ved dagligt indtag af fytin er faktisk med til, at beskytte mod bl.a. cancer.

Prøv at se hvor mange danskere der lider af mærkelige sygdomme, som kun læger, der går ind for term-modellen har en "forklaring":blink::unsure: på. Lur mig, om ikke de fleste af dem handler om mangel på mineraler, som vores læger desværre ikke ved ret meget om.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
naturlig
For 2 timer siden, Ieet skrev:

Hej Alle,

Puha, der er så meget galt med alle de råd...

Foldkorn er fantastisk, og kulhydrater som stivelse i ris og hvids brød giver kun kroppen energi. Det har du også brug for, men man skal være rimelig fanatisk om kost hvis man ikke får de nødvendige kulhydrater.

Der er utrolig meget forskel på om du får frugt-sukker eller hvids brød og ris. Selvom frugt også indeholder en del kul-hydrater har de ofte en del forskellige vitaminer. Tænk appelsiner for C-bitamin og Bananer for Kalium eksempelvis. Vær dog opmærksom på det høje energi-indhold i meget frugt.

Myten fra 80'erne og 90'erne om at kroppen hellere vil forbrænde sukker end fedt er direkte forkert. Man tager på når man ligger i energi-overskud og taber sig i energi-underskud. Kropsfedt bliver brugt delvist til energikilde hvis du igenne en periode indtager mindre kcal end hvad du forbrænder. Dette uanset om du har indtaget kulhydrat, protein eller fedt.

Mælke-myten er også bare det. I Danmark er væksthormonerne der bruges og kan findes i mælken forbudt og bruges ikke. Mælk er en fantastisk hurtig kilde til protein og kalk og utallige andre positive ting.

Grøntsager til du flækker... kan jeg ikke sige så meget til. Du skal godt nok spise mange bønner inden du får indtaget flere kcal end du forbrænder. Og de indeholder ofte også vitaminer og mineraler. Alle er så enige.

Vand... jeps, drik meget vand.

Motion er fantastisk. Speciel hård motion og styrketræning vil være godt hvis du ønsker at slanke dig. De ekstra muskler svarer til at oppe motoren i din bil - du kommer simpelthen til at forbrænde mere fremefter og det vil gøre det lettere at tabe fremtidig vægt. Og piger - i kommer ikke til at ligne bulky mænd med mindre i er utroligt ekstreme i årevis.

Motion på et lavere niveau som der blev anbefalet her, er godt for utrænede og overvægtige. Men for en trænet slider det langt mere på led at jogge i 1½ time end 20 minutters HIIT træning.

Økologi anbefales alle steder. Der er EU grænser for sprøjtemidler, så du har nok ikke problemer ved ikke at spise øko. Men der er flere mineraler&vitaminer, bedre smag og det er bedre for planeten med Øko. Og ingen sprøjtemidler gør noget som helst godt for dig.

Alkohol skader mere end bare fedme. Tobak og e-damp skal man vidst have boet under en sten for ikke at vide er skadeligt. E-damp er ikke kølervæske, ellers ville e-dampere dø som fluer og der har kun været få dødefald.  

Med venlig hilsen

Ieet

hold da ferie jeg griner He he :) 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
naturlig
For 4 timer siden, Entrelac skrev:

Mine problemer opstod p.g.a. fytinsyre i fuldkornsboller, der var bagt med gær, altså hverken surdej eller langtidshævning. Jeg spiste dem som morgenmad, eftermiddagsmad og nogle gange som natmad.

Fytinsyre "stjæler" bl.a. magnesium og kalcium. Derudover hæmmer det fordøjelsesenzymer, herunder mavesyre, og flere mineraler kræver en del mavesyre for at blive optaget. Både magnesium, kalcium, kalium og selen kræver en god del mavesyre for at blive optaget. Hvis man ved hvad disse mineraler gør i kroppen, så forstår man hvorfor man kan blive seriøst dårlig af mangel på disse.

fuldkornsboller og brød er heller ikke så godt at spise flere gangen om dagen,:) 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
naturlig
For 3 timer siden, Entrelac skrev:

Jeg har indtryk af, at størstedelen af danskere spiser en hel del brød hver dag, og hvis ellers producenterne holdt sig til gode gamle fødevaretraditioner ville det heller ikke være så stort et problem.

Men dels produceres der meste fuldkornsbrød uden brug af surdej eller langtidshævning, og dels kommer rugbrødsfabrikanterne eddike i rugbrødene (der er dælme ikke noget at sige til, at en stor del af den voksne befolkning er nødt til, at bruge div. former for afføringsmidler, hvoraf flere endda dæmper mavesyre:ad!:).

Læg f.eks. mærke til, at kræftens bekæmpelse siger/skriver, at fuldkorn mindsker risikoen for tarmkræft, og hvem vil ikke gerne undgå tarmkræft, så selvfølgelig køber de fleste danskere fuldkornsbrød, men ingen nævner et ord om, at det skal være bagt med surdej eller langtidshævning. Flere af de mineraler man kommer til at mangle ved dagligt indtag af fytin er faktisk med til, at beskytte mod bl.a. cancer.

Prøv at se hvor mange danskere der lider af mærkelige sygdomme, som kun læger, der går ind for term-modellen har en "forklaring":blink::unsure: på. Lur mig, om ikke de fleste af dem handler om mangel på mineraler, som vores læger desværre ikke ved ret meget om.

Surdejen gør det lettere at fordøje, fermentering nedbryder kornets immunforsvar  :) det med fuldkorn og tarmkræft, bunder nok i at det kemi man spiser, altså ikke øko, hurtigere passere så det kun i kort tid ligger i tarmen, der er jo nitrit i ikke øko kød.

Redigeret af naturlig

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Entrelac
For 7 timer siden, naturlig skrev:

fuldkornsboller og brød er heller ikke så godt at spise flere gangen om dagen,:) 

Jeg har ingen problemer med f.eks. at spise rugbrød flere gange dagligt, når bare der ikke er uvedkommende ting i, såsom eddike.

For 7 timer siden, naturlig skrev:

Surdejen gør det lettere at fordøje, fermentering nedbryder kornets immunforsvar  :) det med fuldkorn og tarmkræft, bunder nok i at det kemi man spiser, altså ikke øko, hurtigere passere så det kun i kort tid ligger i tarmen, der er jo nitrit i ikke øko kød.

Ja, surdej gør brødet nemmere at fordøje.

  • Synes godt om 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind



×
×
  • Opret ny...