Jump to content
Velkommen til Jubii Debat
Lucianone

Kvindesport og ligestilling

Recommended Posts

Lucianone

Man hører tit om, at kvindelige sportsfolk er dybt indignerede over, at de ikke tjener lige så meget som mænd.

Men jeg synes faktisk, at det er fair nok, at kvinder tjener mindre. Fordi kvindesport er bare langt under standarden i mandesport. Og derfor er det sjældent lige så interessant at se på. Medmindre man da ser det bare for at se kvindelige skønheder. Men så kan man jo bare se en pornofilm eller se på et modeblad - hvis det er årsagen til at se kvindesport.

Jeg læste lige, at det danske kvindelandshold i håndbold i dag har spillet en træningskamp mod en flok japanske gymnasiedrenge. Og helt vildt ydmygende tabte kvindelandsholdet med 27-26 til denne flok totalt ukendte gymnasiedrenge! Det vil sige, at det danske landshold i kvindeholdbold er på niveau med en flok skoledrenge i 16-17 års-alderen. WOW hvor pinligt! Man gider da næsten ikke se dem mere så, hvis de ikke er bedre. Så kan man lige så godt se en drengekamp eller en Serie 3-kamp i håndbold. Niveauet er vel det samme?!

Og for et par år siden vakte det store opsigt, da USA´s kvindelige fodboldlandshold tabte kæmpestort til en flok 14-15 årige drenge. Jeg tror de var 8-0 eller noget i den stil. Og USA´s kvindeholdshold regnes blandt verdens bedste! Vildt, ikke?!

Jeg har bestemt ikke noget imod, at kvinder dyrker sport. Det er sundt og fint. Men som underholdning på tv, synes jeg at det meste kvindesport er uinteressant, da niveauet ofte svarer til mandligt motionsniveau eller til Juniorniveau for drenge. Man gider jo heller ikke se en drenge-Juniorfodboldkamp på tv! Hvorfor skulle man så se en kvindelandskamp, hvor niveauet er ca. det samme?!

Bevares, der er sportsgrene, hvor kvinder ikke falder så meget igennem. F.eks. i tennis synes jeg ofte, at underholdningsniveauet er bedre i kvindetennis. Fordi de slår knapt så hårdt og det gør, at der bliver flere tekniske og lange dueller. Hvor mændene er så bomstærke, at de konstant slår med 225 km. i timen, så duellerne bliver meget korte. Ren tju-bang-tennis. Men det ændrer jo ikke ved, at niveauet stadig er noget lavere hos kvinderne. Jeg husker, at for nogle år siden spillede Jimmy Conners, én af verdens dengang bedste mandlige spillere, mod Martina Navratilova, én af verdens bedste kvindelige spillere gennem tiderne, i en opvisningkamp. Navratilova er en god spiller og en legende indenfor kvindetennis. Men trods det, at man gav Conners alvorlige handicaps, vandt han alligevel kampen. Conners fik kun én serv ad gangen mod Navratilovas to server. Og Navrativola fik lov at bruge hele Connners´banehalvdel (altså helt ud til de yderste streger, ligesom i double), mens Conners kun måtte bruge den inderste bane, ligesom det normalt er tilfældet i single.

Så jeg har ikke noget imod kvindesport. Det er sundt for kvinder at motionere. Og i f.eks. tennis kan der godt være en vis underholdningsværdi. Men jeg synes det er noget pjat, at kvinder kræver samme løn som mændene, når niveauet generelt er så meget lavere. Og interessen for f.eks. kvindefodbold er jo også mange gange lavere end for mandefodbold. Så skal de naturligvis ikke tjene det samme. I tennis kan jeg måske gå ind for NÆSTEN ligeløn, fordi der er der - indrømmet - også en stor interesse for kvinderne. Og underholdningsniveauet kan godt være fint nok. Men i de fleste sportsgrene mener jeg, at det er noget pjattet feministisk politisk korrekthed at tale om ligeløn.

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind×
×
  • Opret ny...