Forsvarsadvokat

Flæskesteg til Middag!

Recommended Posts

Forsvarsadvokat

I dag vil vi lære nogen at lave en god og saftig flæskesteg!

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik et par laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret.

Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn og lad stegen stå i ca. 1½ time.

Vil man væres sikker på at få saftigt kød bør man bruge et stegetermometer og følge anvisningen: Når centrumtemperaturen er 55 grader, skal man mærke, om sværen er sprød. Hvis den ikke er sprød, kan man skrue ovnen op på 250 grader C. alm. ovn, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Hvis sværen er sprød, forsættes stegningen ved 200 grader C. alm. ovn, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Tag stegen ud af ovnen. Skyen bruges til saucen.

Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 minutter. Under hviletiden stiger stegens centrumtemperatur til ca. 70 grader.

Kan også anbefales til indvandrere!

Velbekom!

 


 

Flæskesteg til middag.jpg

  • Haha 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Entrelac

Den bliver meget bedre hvis man steger ved lidt lavere temperatur og så i længere tid. Max. 180 grader, men gerne helt ned på 160, og evt. grill eller høj varme til sidst.

  • Synes godt om 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Bare mig.
Skrevet (redigeret)

Fem seks timer ved 130-140 grader i en varmluftsovn og 250 grader til sværene til sidst, så bliver flæskestegen rigtig mums. Hurtigstejning kan naturligvis også bruges men stegen bliver mere tør.  Om folk vil kalde langtidsstegning kogning, er jeg naturligvis komplet ligeglad med.   🙂

Og husk endelig at stegen skal tøes helt op, også i kernen, inden den sættes i ovnen hvis den har været frossen.   😉

Velbekommen, Mig.

Redigeret af Bare mig.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Jojojo
Skrevet (redigeret)
For 7 timer siden, Forsvarsadvokat skrev:

I dag vil vi lære nogen at lave en god og saftig flæskesteg!

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik et par laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret.

Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn og lad stegen stå i ca. 1½ time.

Vil man væres sikker på at få saftigt kød bør man bruge et stegetermometer og følge anvisningen: Når centrumtemperaturen er 55 grader, skal man mærke, om sværen er sprød. Hvis den ikke er sprød, kan man skrue ovnen op på 250 grader C. alm. ovn, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk. Hvis sværen er sprød, forsættes stegningen ved 200 grader C. alm. ovn, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Tag stegen ud af ovnen. Skyen bruges til saucen.

Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 minutter. Under hviletiden stiger stegens centrumtemperatur til ca. 70 grader.

Kan også anbefales til indvandrere!

Velbekom!

 


 

Flæskesteg til middag.jpg

Nah, der fik du godt nok skovlen under en indvandre Hvad, magen til kedeligt, usmageligt, billigt og ufatteligt fat mad findes vel ikke i verden. 

Men rødkål, når det er hjemmelavet kan godt spises, Dog har aldrig været til en af Danskeres utallige kedelige julefrokoster hvor en gjorde sig umagen om at selv lave deres egne rødkål. Det skal bestemt altid være den 8 krone skral fra den lokale Brugsen.

Til vores julefrokost skal vi spise Vietnamesisk mad, Kanongodt, farverigt,  og ikke spor kedeligt selvom det er prøvet mange gange før. Ulempe er at det koster lidt mere, men som indvandre har jeg jo også lidt flere penge at gøre godt med😜

Redigeret af Jojojo

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Lucianone

Jeg kan nu godt lide flæskesteg. Dog laver jeg det meget sjældent selv, fordi jeg synes min mors er bedre. Så derfor venter jeg som regel til jeg skal hjem til de gamle, så får vi tit flæskesteg. Derudover er problemet, at sådan en steg som regel er ret stor og når jeg bor alene, synes jeg at der bliver for meget til én person. Så skal jeg nærmest have flæskesteg 3-4 dage i træk for at spise op. Og det gider jeg ikke. Én dag med flæskesteg er nok, fordi selvom det smager super, så feder det jo også lidt!

Derudover vil jeg kommentere, at I ikke skal tage jer af Forsvarsadvokatens drillerier. Jeg kender ham fra bindestregsdebatten og han har en lidt drillende humor. Men det hele er som regel sagt med et glimt i øjet, så ingen grund til at tage hans drillende oplæg så tungt. Jeg synes nu han tit er god til at sætte liv på debatten, fordi han åbner ret mange tråde. Og da der tit mangler liv herinde, synes jeg ikke, at det gør så meget - også selvom nogle af hans emner har det med at være gentagelser.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Evalu

Hvis der er rester af flæskestegen, så prøv at pakke den ind i bagepapir, når den er afkølet.

På den måde bliver sværen ikke blød.  

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Forsvarsadvokat
For 18 timer siden, Entrelac skrev:

Den bliver meget bedre hvis man steger ved lidt lavere temperatur og så i længere tid. Max. 180 grader, men gerne helt ned på 160, og evt. grill eller høj varme til sidst.

Tak for dit råd! :D

  • Synes godt om 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Forsvarsadvokat
For 18 timer siden, Bare mig. skrev:

Fem seks timer ved 130-140 grader i en varmluftsovn og 250 grader til sværene til sidst, så bliver flæskestegen rigtig mums. Hurtigstejning kan naturligvis også bruges men stegen bliver mere tør.  Om folk vil kalde langtidsstegning kogning, er jeg naturligvis komplet ligeglad med.   🙂

Og husk endelig at stegen skal tøes helt op, også i kernen, inden den sættes i ovnen hvis den har været frossen.   😉

Velbekommen, Mig.

Lyder interessant!

Bare sværene bliver sprøde lige til at gnaske i, så er jeg tilfreds! :D

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Forsvarsadvokat
For 17 timer siden, Jojojo skrev:

Nah, der fik du godt nok skovlen under en indvandre Hvad, magen til kedeligt, usmageligt, billigt og ufatteligt fat mad findes vel ikke i verden. 

Men rødkål, når det er hjemmelavet kan godt spises, Dog har aldrig været til en af Danskeres utallige kedelige julefrokoster hvor en gjorde sig umagen om at selv lave deres egne rødkål. Det skal bestemt altid være den 8 krone skral fra den lokale Brugsen.

Til vores julefrokost skal vi spise Vietnamesisk mad, Kanongodt, farverigt,  og ikke spor kedeligt selvom det er prøvet mange gange før. Ulempe er at det koster lidt mere, men som indvandre har jeg jo også lidt flere penge at gøre godt med😜

Javel - Vietnamesisk mad?

Er det ikke temmelig krydret?

Hvis ja, så er det nok ikke lige noget for mig-he-he! :D

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Forsvarsadvokat
For 14 timer siden, Lucianone skrev:

Jeg kan nu godt lide flæskesteg. Dog laver jeg det meget sjældent selv, fordi jeg synes min mors er bedre. Så derfor venter jeg som regel til jeg skal hjem til de gamle, så får vi tit flæskesteg. Derudover er problemet, at sådan en steg som regel er ret stor og når jeg bor alene, synes jeg at der bliver for meget til én person. Så skal jeg nærmest have flæskesteg 3-4 dage i træk for at spise op. Og det gider jeg ikke. Én dag med flæskesteg er nok, fordi selvom det smager super, så feder det jo også lidt!

Derudover vil jeg kommentere, at I ikke skal tage jer af Forsvarsadvokatens drillerier. Jeg kender ham fra bindestregsdebatten og han har en lidt drillende humor. Men det hele er som regel sagt med et glimt i øjet, så ingen grund til at tage hans drillende oplæg så tungt. Jeg synes nu han tit er god til at sætte liv på debatten, fordi han åbner ret mange tråde. Og da der tit mangler liv herinde, synes jeg ikke, at det gør så meget - også selvom nogle af hans emner har det med at være gentagelser.

Tak for ros-he-he! :D

Jeg elsker flæskesteg, er det ikke også en national spisen nummer ét?

Jeg vil nok sige at flæskesteg 1-2 dage er ok, men heller ikke mere!

 

  • Synes godt om 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind