Jump to content
Velkommen til Jubii Debat
Lucianone

Hvad mener I om det danske fodboldlandshold anno 2019?

Recommended Posts

Lucianone

Så lykkedes det Danmark at kvalificere sig til EM i fodbold, som løber af stablen i juni-juli 2020. Det er altid fint at kvalificere sig til en slutrunde og hurra for det. Men når sandheden skal frem, var det her historiens nemmeste kvalifikation. For første gang nogensinde skal nemlig ikke færre end 24 ud af Europas 55 fodboldnationer (tror jeg nok der er) med til EM-slutrunden. Det er jo næsten halvdelen af alle Europas fodboldnationer, som kommer med. Så jeg vil vove den påstand, at det havde været en eklatant fiasko, hvis Danmark IKKE havde kvalificeret sig! Så mere grund er der jo heller ikke til at juble. Danmark gjorde bare deres pligt og intet andet.

Puljen var heller ikke specielt svær. Schweiz var det eneste svære hold i puljen. Gibraltar er decideret ringe. Georgien middelmådige. Og Irland er et godt organiseret og meget defensivt hold, som er svære at spille imod. Men de har jo ingen større profiler og består mest af marginalspillere i Premier League i og i den næstbedste række i England. Så stadig et hold vi bør kunne slutte foran!

Det er fint, at vi gik ubesejrede gennem kvalifikationen. Især var det flot at hente 4 ud af 6 mulige points mod Schweiz, som er et relativt stærkt hold, som i flere år har leveret resultater på et højt niveau. I Nations League slog de f.eks. Belgien, hvilket bestemt ikke er let, da belgierne som bekendt vandt bronze ved VM. Så Schweiz er et rigtigt stærkt hold og det var fint at hente 3-3 ude i alpelandet efter at have været bagud 0-3 og derefter at slå dem 1-0 i Parken efter en meget tæt kamp, hvor Danmark havde marginalerne med sig og hvor Schmeichel var bedste mand. 

Men derudover har Danmark jo ikke imponeret. To tynde uafgjorte mod middelmådige, men solide Irland. En flot 5-1 sejr hjemme over Georgien og så dernæst en skuffende og meget tam 0-0 kamp ude mod georgierne. Og så hentede Danmark to stensikre 6-0 sejre mod Gibraltar. Fint nok. Men Gibraltar er så svage, de i niveau nok svarer til et dansk 2. divisionshold. Så det var lidt en selvfølge, at vi slog dem stensikkert. Irland havde dog større problemer med dem, men det siger nok mere om irernes begrænsede niveau end det siger noget om, at vi gjorde det fantastisk.

Når alt kommer til alt, er der grund til glæde over at være med ved EM. Bestemt. Men sagen er den, at Danmark på intet tidspunkt spillede særligt god offensiv fodbold under kvalifikationen og at kvalifikationen mest kom i hus takket være en god defensiv organisation og holdånd. Spillemæssigt var det altså en lidt tynd kop te.

Det har skabt stor diskussion, at Åge Hareide ikke har fået sin kontrakt forlænget og at han erstattes af Kasper Hjulmand efter EM til sommer. Er det nu rimeligt, at Hareide ikke får lov at fortsætte efter, at han trods alt har bragt Danmark til to slutrunder i træk? Han har immervæk leveret gode og stabile resultater. Ved VM blev det som bekendt til en hæderlig 1/8-finale. Igen ikke efter prangende spil, men efter solidt forsvarsarbejde og stor holdånd. Men hånden på hjertet, så spillede Danmark jo røvkedeligt under VM.

Jeg mener godt, at beslutningen kan forsvares. Fordi selvom resultaterne har været fine, har Hareide ikke formået et udvikle spillet rent offensivt. Efter seks kampe mod Irland har han endnu ikke fundet en metode til at lirke deres ultradefensive spillestil op og vi har spillet fem ud af seks kampe uafgjort mod Irland. Det er ærligt talt lidt tyndt. Til gengæld har Danmark imponeret gennem en lang flot stime uden nederlag, hvor det også er lykkedes at holde store nationer som Frankrig, Kroatien og Schweiz fra fadet. Men måske har DBU ret i, at vi godt spillemæssigt kan gøre det bedre?

Hvad mener DINDEBAT-PANELET? Er det ok at prøve noget andet i form af Kasper Hjulmand eller burde Hareide have fået en chance mere? Og hvad mener I selv om det danske fodboldlandshold anno 2019? Har vi virkelig spillerne til at spille mere offensiv og velpoleret fodbold - eller har Hareide ret i, at hvis vi skal få det bedste ud af et begrænset spillermateriale, bliver vi nødt til at have en pragmatisk og lidt defensiv spillestil?

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind×
×
  • Opret ny...