Forsvarsadvokat

Skal Danmark have et netpoliti?

Recommended Posts

Forsvarsadvokat

Skal Danmark have et netpoliti?

Kriminelle, der bruger nettet som gerningssted, har for let spil, mener flere branchefolk. Politiet er ikke dygtigt nok!

Har Danmark brug for et it-politi, hvis evner foran en computer er på højde med de kriminelles?

Internettet er de kriminelles legeplads, og folk hopper i med begge ben gang på gang!

Ikke nok med det, men flere og flere borgere som bruger internettet, bliver truet eller chikaneret af stalkere!

"Digitalisering, ny teknologi og  sociale medier gør det lettere at finde og dele informationer, men baner også vejen for uønsket og påtrængende kontakt.

Selv uden større IT-kundskab kan de digitale platforme og informationerne herfra misbruges til at overvåge, hacke, kontakte, chikanere og kontrollere andre som en del af et stalkingforløb.

Digital stalking er, når nogen anvender internettet, mobiltelefonen og andre former for teknologi og digitale medier til uønsket kontakt, altså at kontakte, forfølge eller overvåge andre mod deres vilje.

Det kan være mindst lige så forstyrrende, skræmmende og krænkende for den udsatte som fysisk stalking.

Digital stalking kan forekomme udelukkende i cyberspace – eller det kan være en del af et stalkingforløb, der udover at forekomme i cyberspace også indebærer fysisk overvågning, kontinuerlige kontaktforsøg, hærværk, vold og trusler.

Udøveren af stalkingen kan både være en tidligere partner, en bekendt eller en fuldstændig ukendt, og alle kan blive ramt af stalking."

Eller ville et sådant netpoliti, bare føre til den totale overvågning af os?

I 1948 lavede Orson Welles værket “1984”, der var en skræmmevision om et overvågningssamfund, hvor BigBrother overvågede befolkningen i et og alt!

Din mening?

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
ThomasSneum

Der er fine tiltag for bedre og sikre netfærden i EU regi. De tiltag vil sammen med skolernes undervisning i kildekritik, og med de store spillere Facebook og Google på banen, så går vi allerede en langt mere transparent og sikker net-fremtid i møde.

Der er ingen tvivl om at vi skal lære en balance imellem fri ytring, og respekt for andre - og ikke mindst beskyttelse af minoriteter ol. Der bør stilles større ansvar til åbne sites - og vi er på vej.

Umiddelbart mener jeg dog ikke at vi har brug for et netpoliti. Ansvaret bør istedet ligge hos ejerne.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
snoozz

Det har vi jo sådan set allerede - kaldet NCC. - Nationalt Center for Cyber - kriminalitet.

HVor de fx udgiver sig for at være 13-14 årige piger, for at se om nogle pædofile "hopper i fælden".

Hvad de ellers laver af kriminalitetsforebyggende- eller opklarende ved jeg dog ikke. Det kan i al fald ikke være at fange dem som fx sælger Iphones på den blå avis, og så forsvinder fra jordens overflade når de har fået pengene ;)

  • Synes godt om 1
  • Haha 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
snoozz

Og de bruger vist heller ikke tid på alle de sager med "Sextortortion". Så lige i TV er antallet af den type sager 5 doblet på blot et år.

Og har aldrig hørt om at sådan en sag er blevet opklaret, selv politiet (som de selv siger det) tager den type sager MEGET alvorligt ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
DenBruneMunk
On 17.7.2019 at 10:43, ThomasSneum skrev:

Umiddelbart mener jeg dog ikke at vi har brug for et netpoliti. Ansvaret bør istedet ligge hos ejerne.

Måske er det sådan der tænkes idag ude i udkantskommuner, de små butikker kan tage ansvaret selvom de ikke har beføjelser til noget.  Så den strategi har de lidt prøvet, også for private med indbrud, der har de tænkt sig at beboere ikke skal bevæge sig eller røre noget i huset, og selvom de er 4 uger om at komme og checke for spor.

Så jo, vi har brug for et politi, når man føler sig angrebet eller trusler på livet, præcis som hvis nogen banker på døren eller ringer og truer dig. Og som andre nævner, så er der politi, og der er overvågning, den er bare ikke teknisk stærk nok endnu, og der lægges slet ikke særlig vægt på den kriminalitet som foregår, eller det er, hvad dem som er ude for det, siger.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind