dewey

Fodbold-VM-2018 (pokalen)

Recommended Posts

dewey

 

Den nuværende VM-pokal bliver først tildelt vinderen siden 1974, da dens forgænger forsvandt under mystiske omstændigheder. 

Den nuværende pokal viser sejrsgudinden Nike,  måler knap 37 cm, vejer lidt over 6 kg og er lavet af 18 karat guld

Forgængeren af den nuværende pokal, Coupe Jules Rimet,  var siden det første verdensmesterskab i 1930 en vandrepokal, der forblev hos den  aktuelle titelindehaver. I 1970 fik Brasilien lov til at beholde den efter deres 3. sejr, det var fastlagt  i FIFA-vedtægterne.

Før anden verdenskrig blev trofæet stadig kaldt "Verdenspokal". Derefter besluttede man  at omdøbe trofæet til ære for den tidligere FIFA-præsident og verdensmesterskabetsopfinder Jules Rimet 

Under 2. verdenskrig blev pokalen lagt i en skotøjsæske, og skjult under sengen hos FIFA Vice-præsidenten Ottorino Barassi/Italien, for at forhindre en konfiskation af Mussolini tilhængere og nationalsocialister.

Før verdensmesterskabet i 1966 lånte ligaens engelske fodboldforening trofæet til reklame formål - og straks blev det gode stykke stjålet. Heldigvis gravede en hund med navnet Pickles kort tid efter trofæet op i en forhave i London. Det gav endda Pickles en rolle i filmen "The Spy with the Cold Nose".

I slutningen af den vellykkede hjemme-VM-kamp i England i 1966 overrakte dronning Elizabeth II den genfundne pokal til den engelske kaptajn Bobby Moore. I 1983 blev Coupe Jules Rimet stjålet for anden gang, pokalen er aldrig  dukket op igen. Brasilianerne lavede derefter en kopi som erstatning.

Til verdensmesterskabet 1974 i Tyskland blev den nuværende pokal første gang præsenteret. I modsætning til sin forgænger er originalen altid ejet af FIFA og opbevares i Zürich. Hver verdensmester modtager efter den endelige sejr en forgyldt kopi af bronze.

Med undtagelse af nogle få FIFA-medarbejdere må kun statsoverhoveder og medlemmer af et vindende VM-hold røre pokalen. Siden 1974 har omkring 250 verdensmestre haft denne ære. 

For interesserede er her en billedrække (fremkommer der en blank side ved billede 5 klik på det røde kryds og billedet kommer frem med bla. hunden Pickles).

http://www.spiegel.de/fotostrecke/fussball-weltmeisterschaften-fakten-ueber-die-wm-pokale-fotostrecke-161351.html

 

Hvem gætter du på, der vinder pokalen i år?

Jeg havde håbet på Belgien, men da de kun spiller om den 3. plads er jeg komplet ligeglad med, hvem der vinder.

 

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind