dewey

Skal vi tage imod demokratiets modstandere?

Recommended Posts

dewey

https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/majbrittnielsen/ECE10739432/skal-vi-tage-imod-demokratiets-modstandere/

Det er faktisk et reelt spørgsmål. Hvis nogle var i tvivl, hvad retsfølelse var for noget, så kan disse nogle med fordel sætte sig ind i de verserende sager om syrienkrigere med tilknytning til Danmark, der ønsker at vende hjem for at blive retsforfulgt her.

De seneste sager drejer sig om henholdsvis Jacob El-Ali og Ömer Kücükavci. Den første er dansk statsborger og mener selv, han blev hjernevasket til at drage i hellig krig, den sidste er tyrkisk statsborger, men er født og opvokset i Danmark. Han blev efter eget udsagn radikaliseret i Danmark, hvorefter han ad flere omgange forsøgte at komme til kalifatets selvudnævnte hovedsæde, Raqqa i Syrien.

Og nu vil de altså begge hjem. Om det sker som følge af det enorme tilbagefald, Islamisk Stat har lidt, eller om det er muligt for en hellig kriger at få nok af afhuggede hoveder eller voldtægt af børn, er svært at styre klart i. Måske er det en blanding.

Verden er i krig med IS, Danmark er de kurdiske styrkers allierede. Vi har bidraget med fly og specialister i kampen mod jihad, men når det kommer til at fortsætte bidraget, ser det anderledes ud. Kun Alternativet og Enhedslisten mener, at Kücükavci skal have udstedt et nyt, dansk pas, bringes til Danmark og retsforfølges her.

Danmark er ikke forpligtet til at tage imod manden, da han er tyrkisk statsborger. Kücükavci sidder, efter eget udsagn, i en »dårligt ventileret celle« med omkring 20 andre hellige krigere, alle fængslet af de kurdiske styrker.

Hans beretning vidner om, at Syriens udenrigsminister har en pointe, når han siger, at de ikke kan løfte opgaven alene og at de respektive lande skal skaffe deres borgere hjem – også dem, der kun er født og opvokset her, men som altså har tyrkisk statsborgerskab.

 

Skribentens spørgsmål giver jeg videre:

Derfor er spørgsmålet, jeg helt reelt stiller: Er det den ultimative sejr, den ultimative demonstration af demokratiets berettigelse og dennes danske udødelighed at tage imod et menneske, der gjorde sig så umage for at dræbe netop demokratiet?

Eller kan et menneske forbryde sig imod netop demokratiet og retsstaten i en sådan grad, at det har udelukket sig selv fra samme? Kan vi leve med os selv, hvis demokrati er noget, man skal gøre sig fortjent til? Og kan vi leve med os selv, hvis demokratiet inkluderer de mennesker, der blodigt har efterstræbt at afvikle det?

 

Som Lars Aslan siger: Spar mig for flæbende "danske syrienkrigere".

Lad dem blive straffet i det land, de har begået deres forbrydelser i, om de er modstandere af demokrati eller ej, spiller for mig ingen rolle, de skal straffes for de forbrydelser, de har begået, og jeg plædere ikke for, at de kommer til Danmark og bliver retsforfulgt.

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
phantomet

Jeg synes vi bør tage vores egne(danske statsborgere) tilbage, både for at hjælpe de lande hvor de har begået forbrydelser og da jeg tror på at resocialiseringen vil være bedre her i landet. Efter En udstået dom i Tyrkiet eller Syrien vil en dansk statsborger jo stadig have ret til at komme tilbage, og jeg ser nødigt at sådan personage kan færdes frit omkring her i landet uden at man sikrer at den øverste etage er nogenlunde tilregnelig.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
dna

Hvis de eksempelvis bliver udvist så må vi jo tage dem tilbage (hvis de er danske statsborgere) når de har udstået straffen. Og så skal vi se på om de også har gjort noget strafbart ifølge dansk lov og straffe dem behørigt for det. Derudover synes jeg ikke vi skal løfte en finger for at hjælpe dem til Danmark. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
ThomasSneum

Er det danske statsborgere, så må vi naturligvis tage dem tilbage. 
Er de ikke statsborgere, så er det umiddelbart ikke Danmarks problem. Det sagt, så bør vi alligevel hjælpe, da Syrien har desperat brug for støtte. Fængslerne flyder over, og der er ikke dommere og faciliteter nok, til at gennemfører retssagerne.. for ikke  at tale om udfordringen med at rejse et land efter krig.

Har de kæmpet imod de allierede styrker, bør de retsforfølges som forrædere. 

.   

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
modpol

Som andre har sagt, er der tale om danske statsborgere, så må vi naturligvis tage dem tilbage, straffe og behandle dem i Danmark - har de kæmpet for Isis så har de begået landsforræderi som kan give op til 16års fængsel.

Er de ikke danske statsborgere, så kan de bare blive væk og vi skal gøre hvad vi kan for at de IKKE kommer tilbage.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Zorglup

De skulle jo rådne op i de lande, hvor de har hærget.
Skal de hjem ( Og her kan kun danske statsborgere komme på tale ), må det være til forvaring på livstid. Vi kan sgu ikke have de psykopater rendende frit rundt. Der er ingen grund til dyre retssager. ( Det bliver dyrt nok bare at straffe dem. )
Jeg ved godt, vi lever i et retssamfund. Men som jeg ser på det, har de meldt sig helt ud og bør behandles derefter.

  • Synes godt om 2

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Patrioten

Jeg er helt på linie med Zorglup her.

Vi har danske statsborgere siddende fængslet i lande vi ikke har udvekslingsaftale med og de skal naturligvis blive siddende til de har afsonet deres straf.

Vi har heller ikke nogen udvekslingsaftale med Syrien og derfor skal de selvfølgelig blive siddende indtil de har afsonet eller der bliver foranstaltet en udvekslingsaftale.

Min egen mening om hvilken straf syrienskrigere fortjener behøver jeg nok ikke engang nævne !

  • Synes godt om 2

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind