dewey

Vi skal ikke vænne os til volden

Recommended Posts

ab1959
Skrevet (redigeret)

For 8 minutter siden, dewey skrev:

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE10702425/vi-skal-ikke-vaenne-os-til-volden/

 

 

Hvilken andre chancer/muligheder har vi for ikke at vænne os til volden?

 

Jeg ser ingen udover at lade som om, den slet ikke eksisterer, og kan kun håbe på ikke at blive ramt ved være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

-----------

Det kræver en folkelig bevægelse at ændre på tingenes tilstand. Det så man på Nørrebro, hvor der blev skabt fred "i vores tid" ved at fædregrupper forhandlede på vegne af generalstaben hos begge bander indtil der kom en aftale. Det var ikke blevet en realitet uden "Tag gaden tilbage" bevægelsen, som med deres aktioner konstant sikrede at den daværende bandekonflikt forblev et punkt i medierne og skabte overskud for at politikerne der med deres hang til at drive politik efter 5 minutters punchline proklamationer fik chancen til at sole sig i pressens lys når de kunne stå frem og føle sig betydningsfuld.

Desværre ligger de nye områder, som er genstand for bandekonflikter i områder, hvor befolkningen ikke har samme overskud. Allerede tilbage dengang hvor jeg boede i hovedstaden var Husum og Tingbjerg områder som ikke burde være der. Tingbjerg er en by i byen som lukker sig om sig selv. Husum var engang et smuk, men primitivt landsby område, som blev fjernet til fordel for pænere bebyggelse koncentreret omkring Føtex-krydset, men også med en ny beboersammensætning der kaldte på problemer. Du kan ikke skabe en tag-gaden-tilbage bevægelse med ikke-eksisterende menneskelige ressourcer.

Betyder det at vi skal acceptere volden? Nej, men vi skal gå nye veje. Bandernes markeder skal fjernes ved at man sælger deres varer på særlige apoteker, som suppleres med fixerum. Prostitution skal lovliggøres ved at man tvinger de udøvende sammen i bordeller og kræver at alle de udøvende skal tage en række kurser i økonomi / hygiejne resulterende i en autorisation. Kunderne skal straffes hvis de køber denne ydelse hos en person uden denne autorisation. Vi skal stoppe menneskehandel og gør det nemmere at myndighederne overtager beskyttelsesforretningen, som banderne lever af i dag. Der skal etableres militære kostskoler for de unge som vil et fællesskab på andre præmisser end vi kan andre steder i samfundet. Et frivilligt lovligt alternativt hvis man ikke finder fællesskabet i hjemmet og på ens skole og et sted hvor hver dag er lagt i faste rammer, hvilket mange søger.

Vi skal se på lokale skikke. Vi ser med en netop overstået sag at central-styret i Danmark ikke vil acceptere den chikane man så ofte finder indenfor virksomheder i håndværksfagene. Lærlinge som sendes ned efter en pakke kørnerprikker eller en dåse knofedt, lærlinge som får stukket diverse ting op i endetarmen. Det vil central-styret ikke længere have og det er et problem i en tid, hvor staten ønsker at dem som socialt ikke har tradition i at søge det akademiske, i stedet søger håndværksfag. Det stikker spørgsmålet om hvor grænsen for chikane er. Der er brug for større klarhed end dommen gav. Vi besøgte en restaurant ved Vejle hvor maden er god, men den er god fordi disciplinen i køkkenet er hård. Hånden ned på kogepladen hvis du dummer dig i køkkenet kan man læse af fagforeningens skriverier om stedet. Kvalitet har en omkostning og her må domstolene så vurdere om prisen for kvalitet er for høj.

Domstolene skal arbejde. Samfundet skal ændre sig. Nogle ting skal helt revolutioneres før at volden kan komme til livs. En ting er dog sikker. Vi skal ikke vende os til volden.

 

 

 

Redigeret af ab1959

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
modpol

Løsninger er bedre lovgivning, mere politi og større våbenfrihed til politiet.

  • Synes godt om 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind