snoozz

Fratagelse af kontanthjælp!

Recommended Posts

snoozz

Hvis man skaffer sig anden forsørgelse midt i en måned end kontanthjælp, og kontanthjælpen således skal stoppes, er det så fra den dato man har anden forsørgelse, eller hele måneden (og i øvrigt først meddelt den dag pengene ellers skulle have været udbetalt)?

Kommunen siger det er situationen på udbetalingstidspunktet der er afgørende og henviser til Lov om aktiv socialpolitik paragraf 11, som intet nævner om denne problemstilling.

Dels betyder det jo en kæmpe forskelsbehandling - skaffer man sig anden forsørgelse den 30. i en måned ryger hele hjælpen den pågældene måned, men finder man anden forsørgelse den 1. i en måned er problemet der ikke.

Jeg har naturligvis klaget, og afventer svar, men hvad synes i? Er det kommunen som forsøger sig med en ulovlig spareøvelse og bare håber at folk tænker "når kommunen siger det så har de jo sikkert ret"?

Hvis i fx skiftede job den 14. i en måned til et andet job, ville i vel heller lade jer spise af med fra den første arbejdsgiver, at nu har man et andet job så skal man ikke have de 14 dages løn fra ham? Det ville ingen da finde sig i?

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Justie

Din kontant hjælp bliver modregnet fra din første arbejdsdag.

Dvs. starter du job d. 14 i en måned har du sidste kontant hjælps dag d. 13 i den måned. Men hvis din optjening over stiger dit maksimale kontant hjælps beløb pr dag (set over hele måneden) modregnes du fuldt ud og kan blive bedt om at tilbage betale kontant hjælpen for den måned.

For at sikre dig at du ikke pludselig står med skægget i postkassen er det derfor bedst at du afmelder dig den dag du påbegynder dit arbejde og vedligger din nye arbejdsgiver kontrakt, samt sender din lønseddel til din sagsbehandler når du får den i hænde

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind