Jump to content
Velkommen til Jubii Debat

Arkiveret

Emnet er arkiveret og er nu lukket for yderligere svar.

shhansen

Hvordan får man lucaschess til at vise score permanent?

Recommended Posts

shhansen

Et meget stærkt skakprogram kan findes på internet. Det hedder lucaschess og kan downloades gratis fra www.lucaschess.com

Når man analyserer et parti ved hjælp af programmet, som man har spillet (og måske har tabt), skulle man kunne få Lucas Chess til at vise score (= stillingsvurdering for begge farver), og således kan programmet vise, hvordan man kunne have spillet bedre og måske kunne have vundet et parti, som man havde tabt, - men hvordan man gør det?

For hvert halvtræk vil der være et minustegn foran tallet, som viser, at Sort står så meget bedre, som tallet viser, og hvis der er et plustegn, er det Hvid, som står så meget bedre, som tallet viser, - men hvordan får man dette vindue frem permanent igennem hele analysen af partiet, som skal analyseres?

Der er en menu i programmet, "Skab dit eget parti", hvor Lucas Chess aldrig vælger noget træk men i stedet for giver et forslag for hvert halvtræk, og brugeren kan så vælge disse forslag eller lade være. På denne måde kan man nå frem til et bestemt sted i et parti, hvor man ønsker at vide, hvad man skulle have spillet i stedet for det, der blev spillet.

Programmet er desværre på engelsk, og det er netop et problem for mig, da jeg ikke kan ret meget engelsk.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites×
×
  • Opret ny...