Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke
Jump to content
Velkommen til Jubii Debat
Thingyman

Sjovt spil: Varulvespillet

Recommended Posts

Thingyman

Hej folkens :)

Jeg ville bare høre, om der var interesse i det såkaldte varulvespil?

Nogle af jer kender det måske også som "mafia". Det er et populært socialt spil til især sommerlejre og konferencer.

Spillet generelt

Alle spillets deltagere lever i en landsby, som er kommet under varulveangreb. Spillerne er delt op i to konkurrerende hold: de gode og de onde (hhv. indbyggere og varulve). Rollefordelingen afgøres 100 % tilfældigt af en lodtrækning, som bliver foretaget af spilstyreren. De gode ved ikke, hvilket tilhørsforhold de andre deltagere i spillet har (en indbygger kender altså kun sin egen identitet), men de er til gengæld i overtal. De onde er i undertal, men de kender til gengæld hinandens identitet fra start af, og disse har derfor fordel af at kunne koordinere deres handlinger og skabe splid hos de gode.

Det onde hold må til enhver tid kommunikere sammen uden for spiltråden. Indbyggere må dog udelukkende skrive i tråden. Brud på denne eller andre af spillets regler medfører advarsel eller i slemme tilfælde modkill (man bliver altså taget ud af spillet).

Vinderen af spillet er det hold, der først får udslettet det andet. Dvs. at de gode skal have dræbt alle onde, mens alle de onde reelt bare skal være ude af stand til at tabe (altså opnå lige tal med de gode). Når der er 0 varulve tilbage, så vinder indbyggerne altså, mens varulvene ville vinde ved fx 2 indbyggere og 2 varulve tilbage.

Spillets forløb

Spillet forløber i to faser hver dag dag og nat.

- Dag: Om dagen stemmer folk om, hvem der skal lynches (dvs. elimineres fra spillet) ved blot at skrive navnet på sin kandidat med fed skrift i tråden. Indbyggere prøver altså hver dag på at få stemt deres varulvemistænkte ud, mens varulvene som regel prøver at dreje stemningen over mod indbyggere i stedet. Man må ændre sin stemme så meget, som man vil. Den med flest stemmer ved slutningen af dagen (standard er kl. 22:00 på PokerNet) bliver lynchet. I nogle spil er der majoritetslynch dvs. lige så snart en spiller har opnået flertallet af mulige stemmer, så bliver han lynchet på stedet.

- Nat: Når dagen er slut, så er det nat. Ingen må skrive i tråden om natten. Om natten samler varulvene sig uden for tråden og bestemmer sig for, hvem af indbyggerne de vil dræbe. De skal sende deres valg ind til spilstyreren, som offentliggører drabet næste morgen, hvor en ny dag påbegynder. Hvis der er seers (eller andre specielle roller med i spillet), så skal de også sende deres handlinger for natten ind til GM i denne fase af spillet.

Normale roller

- Indbygger: en indbygger prøver på at få lynchet varulve. Han / hun har ingen handling om natten at skulle tage sig af.

- Seer: en seer er en indbygger med specielle evner. Om natten kan en seer sende en PM til GM med navnet på en deltager i spillet, hvorefter GM vil meddele seeren om, hvorvidt denne person er en indbygger eller ulv. Seeren vinder sammen med indbyggerne.

- Varulv: en varulv snakker og stemmer om dagen nøjagtigt ligesom indbyggere, men om natten samler han sig med sine medulve for at bestemme sig, for hvem de skal dræbe.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind×
×
  • Opret ny...