Jump to content
Velkommen til Jubii Debat
Sveske

Børn af alkoholikere, lad os bryde tavsheden.

Recommended Posts

Sveske

Jeg har længe tænkt en sådan tråd kunne være en god ide', men nu må vi se om der er opbakning til den.

Jeg syntes jeg rundt omkring i forskellige indlæg på debatten ofte møder mennesker der har ar på sjælen efter det fysiske og psykiske misbrug alkoholikere udsætter deres nærmeste for.

Så vær' velkommen her i tråden, uanset om i lever med alkoholikeren hver dag eller om du er voksen barn alkoholikere, smerten er lige stor.

Kom, del med os andre hvordan du lever med det, hvordan du takler livet fx. ift. parforhold, børn, eget forhold til alkohol, din familie, alle er velkommen. :wave:

Kom her hvis du har brug for støtte, et godt råd, 'rase' ud eller bare mangler et sted at lufte din tanker og følelser ift. alkohol/alkoholikere.

Kom frit frem alle sammen, jeg tror desværre vi er mange.

Den kære Bitch* har skrevet dette:

Havde lige lidt ekstra tid, så har samlet links´ne fra tråden:

Svanen73`s mindehjemmeside:

http://www.mindet.dk/Minder/Minde.asp?ID=856&Side=Fo

Hjælp til Voksne børn af alkoholikere/Børn af alkoholikere:

Tuba: 40942080

http://www.tubadanmark.dk/

http://aca-danmark.dk/

http://bopam.dk/

Bøger:

"Gør dig fri af andres misbrug" af Melody Beattie

"Voksne børn af alkoholikere": http://www.borgen.dk/product.asp?product=1042

"At kæmpe for nærhed": http://www.borgen.dk/product.asp?product=296

"Flodhesten i hverdagsrummet" af Tommy Hellsten

Link til væresteder for misbrugere:

http://www.vaeresteder.dk/Default.aspx?ID=47

Links til behandling af misbrugere:

http://www.bdg.dk/

http://www.28dage.dk/?gclid=CNfNk5XT6ZQCFROI1QodBWi1RA

http://www.alkoholproblemer.dk/

http://www.tjele.com/Behandlingstilbud-675.aspx

Andet godt ;) :

http://www.vfcudsatte.dk/

http://dcaa.dk/

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sveske

Min forældre fik mig da de var meget unge, 18 og 19 år.

Min far er børnehjemsbarn, min mor fra landet med en traditionel opvækst.

De første år af min opvækst var vist nogenlunde i orden, men da min far fik arbejde på et bryggeri var det starten på et liv med smerte,for hele min familie.

Min lillebror blev født omkring det tidspunkt min far startede på bryggeriet, det var også før der var noget der hed alkoholpolitik. Det hedde sig vidst bare at man skulle forholde sig ædru om formiddagen ellers var der frit slag på alle hylder, jeg har set billeder hvor der bades i store øltanke.

Hele min opvækst har været præget af min fars misbrug. Som børn skulle vi altid være stille når min far sov på sofaen, min mor sendte os ind på værelserne og kom med rugbrødsmadder til aftensmad.

Jeg kan huske hvordan jeg til næsten alle fødselsdage startede dagen med at være en sød pige der sad på sengekanten og bad min far opføre sig ordentlig til min fest med legekammerater el. fam. Da jeg blev ældre turde jeg sige om han ikke ville lade være med at drikke øl.

Jeg har egentlig altid forsøgt at være en sød og ydmyg pige når jeg skulle få min far til at lade være med at drikke.

Som 13 årigede kom der et stor skred ift. min far. Fra altid at have været fars pige blev jeg til hans kampmodstander, jeg erklærede krig, 3. verdens krig.

Jeg opdagede til min store skræk at han også røg hash, jeg så det i en biologibog og genkendte planten. Den stod bla. lige ud for mit værelsesvindu og nu kunne jeg pludselig forstå hvorfor vi aldrig måtte komme op på loftet hvor alle planterne hang til tørre.

Jeg begndte nu at hade min far, virkelig inderligt og voldsomt. Vores hjem udviklede sig til en kampzone. Min fars misbrug voksede sig større, min mor stod i midten og kunne ikke finde ud af at redde sine børn. Hun blev således offer for både min foragt og udover den psykiske vold min far havde uøvet i årevis, kom der nu også fysisk vold ind i billedet.

Gennem hele min skoletid har jeg altid haft det vanskeligt og da jeg i en alder af 14 år kom til at tale med en skolepsykolog blev jeg sendt på julemærkehjem og derefter efterskole i 8-9-10 klasse. Da tiden på efterskole var færdig stod det klart at jeg ikke kunne flytte hjem, mit forhold til mine forældre var ikke blevet bedre. Jeg flyttede på en ungdomsinstitution indtil jeg blev 18 og derefter i egen 1-vær. lejlighed.

Da min lillebror var 16 år (og jeg 19) kørte han galt på knallert sammen med en kammerat. Min lillebror blev stærkt hjerneskadet og delvis lam og blind, kammeraten døde desværre.

Det var startskudet til min mors alkohol misbrug. Det var en hård tid på Odense universitets hospital hvor vi ikke vidste om min lillebor var død eller levende og mine forældre sov aldrig. En venlig sygeplejerske spurgte min mor om hun røg, så ville hun gerne gå en tur med hende og ryge en cigaret. Da min mor ikke røg købte sygeplejersken en lille papvin, alt sammen i en god mening, men derved lovliggjore hun en måde at dæmpe smerter på.

Mine forældres ægteskab blev ikke just bedre, tættere, men ikke bedre. Og ikke nok med at de havde et handikappet barn med dertil følger så blev det også mere og mere tydeligt at jeg havde nogle psykiske vanskeligheder.

Som 20 årige kom jeg på anti-depressiv for første gang og det blev startskudet for en lang udredning af mine ar fra barndommen og en særlig sårbarhed som er resulteret i egentlig sindslidelse. Det er en helt anden historie.

Som tiden gik blev begge mine forældres misbrug større og tydligere og den fysiske misbrug tog uanede højder. Min far forsøgte flere gange at slå min mor ihjel.

For 3 år siden lykkedes det min mor at bryde ud af ægteskabet og flyttede i lejlighed for sig selv.

fosættelse følger

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Prinsessen-18

Jeg er selv vokset op med en rodet barndom.

Far var psykisk ustabil, han lavede mange underlige ting og sager, f.eks ringede han til politiet og sagde min mor ville kidnappe os til udlandet, osv... Min mor havde svaert med at bryde med ham, saa hun drak til tider heftigt. Det var saa mig der stod for alt hjemme, far var paa davaerende tidspunkt flyttet og gad ikke hjaelpe os... Saa jeg var den der tog mig af min mor og lille bror...

I dag drikker min mor ikke og jeg har kun overfladisk kontakt til min far, men det har da kostet mig meget. Bla har jeg et lavt selvvaerd, er lidt sky og har svaert ved at stole paa andre.

Ja jeg kender alt til at vokse op i et rodet hjem, med alkohol og brude lofter:(

Selv om jeg i dag bor langt fra Danmark, saa er minderne indeni jo ikke forsvundet, de er der stadigvaek og det vil de altid vaere. Men jeg har laert at leve med det og komme videre saa godt jeg kan.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
allbymyselfnewyearseve

Jeg er ikke selv vokset op i et hjem med alkohol (kender én der har), men derfor ville jeg alligevel lige bakke op om tråden - og ikke mindst initiativet :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
creaq-

Da jeg var yngre havde min mor en kæreste der var psykisk syg, og desværre blev afhængig af piller.

Jeg har haft en kæreste der var alkoholiker.

Må jeg være med alligevel? :o

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sveske
Da jeg var yngre havde min mor en kæreste der var psykisk syg, og desværre blev afhængig af piller.

Jeg har haft en kæreste der var alkoholiker.

Må jeg være med alligevel? :o

Selvf. alle os der på en eller anden måde har eller har haft alkoholmisbrug inde på livet kender sikkert alle til de samme følelser.

Bare det at gøre opmærksom på misbrugsfamillier, måske nogen også kan få øjnene op for misbrug i deres nærmeste fam. eller omgangskreds. Jeg undre mig syadig over at der ikke var nogen der greb ind da jeg var barn, det var ikke just noget jeg holdte hemmeligt, tværtimod. Jeg havde læst mig til at hvis man fortalte åbent om hvordan det var, så var der andre voksne der ville hjælpe en'....... det var der så bare ikke.

Sveske

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Coongirl

Jeg er 25 år og har en far der er alkoholiker, men som ikke vil erkende det. Han er ikke sådan en sjusket en der lusker rundt ved havnen og fedtet hår og langt skæg, - nej han er soigneret og går meget op i at komme i bad hver dag og være nybarberet osv, MEN han starter morgenen ud med at drikke et par øl inden han tager afsted på arbejde - han arbejder som murer-arbejdsmand. Dagen igennem drikker han øl når han er tørstig og når han kommer hjem ryger der 1-2 øl inden aftensmaden imens han læser avis. Efter aftensmaden falder han som regel i søvn, vågner op ud på aftenen og så ryger der 3-4 øl inden han går i seng ud på natten. I weekenderne ryger der endnu mere. De senere år er han begyndt at drikke en hel del vin også, så min mor må gå og gemme deres vin, for ellers bliver det ikke kun i weekenderne at vinen ryger ned i halsen på ham.

Når han får vin bliver han meget ubehagelig verbalt.

Hele min barndom husker jeg al den her øl - ikke sådan at han laller rundt og er fuld, men han fatter mindre og mindre af hvad man siger til ham. Hans hjerne kører virkelig i slowmotion! Han fatter ingenting og er håbløs at snakke med og hukommelsen bliver værre og værre. Han er ekstremt påståelig og kalder altid min mor for en forbandet møgkælling og siger "hold kæft!" osv af hende.

Det gør SÅ ondt at se på. Som barn havde jeg en fornemmelse af, at det ikke var helt rigtigt i min familie og hver eneste gang der kom nogen forbi blev der hevet øl frem. Alle fester har min far keglet rundt og været ret så meget fuld og så bliver han meget nærgående og skal tjatte/slå til en, drille osv. Hader det!

Min mor vil ikke altid indse at han er alkoholiker...mange forbinder alkoholikere med usoignerede folk der sidder på bænke og bag købmanden, men hvis ikke han havde min mor til at holde ham lidt i ørerne, ville han klart sidde sammen med de andre lokale sutter bag købmanden.

For et par år siden røg han afsted med ambulance fordi hans mavesæk sprang pga mavesår forårsaget af alkohol. Han var få minutter fra at dø. I en mdrs tid herefter drak og røg han ikke og jeg kom faktisk til at holde ret meget af ham! Han blev pludselig sjov, interesseret i mig, fattede hvad man sagde og blev helt behagelig at være sammen med, men desværre holdt det ikke ret længe...:trist:

Jeg kan egentlig ikke rigtig sige at jeg holder af min far mere...jeg er 25 år og det gør frygtelig ondt at se ham drikke sig selv ihjel. Han er ekstremt jantelovs-ridder og er håbløs at snakke med. Det bliver værre og værre. Han er der bare og jeg må prøve at lukke af for sorgen over at se ham sådan.

Han snakker tit om at dø og tage livet af sig selv.

Det gør bare SÅ ondt!

Jeg kan sige så meget....og det her blev også en længere smøre...men i hvert fald har jeg nok ikke min far ret mange år endnu og hver eneste dag frygter jeg det tlf opkald hvor han igen har sprunget sin mavesæk (eller andet) og så at skulle på sygehuset og høre hvor højt en mand på 58 år kan skrige af smerter. Det var dybt traumatisk.

Han når nok aldrig at opleve jeg får børn og et eller andet sted ønsker jeg faktisk heller ikke at mine børn skal se deres morfar drikke så meget. De skal ikke vokse op og tro at det er normalt med øl på bordet altid, som min søsters børn jo ser.

Min farfar var på samme måde og alle min fars søskende står i samme situation som min far.

Og så er der mig: jeg har aldrig drukket til fester og får max et par glas vin om året - jeg er nok røget helt over i den anden grøft end min far og det er jeg sq egentlig glad for og stolt af! Det er fedt at kunne bryde den sociale arv, men det er satme hårdt! :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
aurelia83

Jeg melder mig også i rækken. Jeg orker dog ikke at forklare noget lige nu. Måske senere...

Men godt initiativ!

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
mor1966

Jeg kan også være med her. Både far og mor har alkoholproblemer. Min far endte med at dø af det.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
pjeps

Melder mig også under fanerne her, er vokset op med en far der var alkoholiker og en mor der ikke var særlig god til at håndtere dette. arven gik desværre videre til min bror, som har været alkoholiker siden han var 16-17 år.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind×
×
  • Opret ny...