Jump to content
Velkommen til Jubii Debat

Al aktivitet

Denne oversigt opdateres automatisk     

 1. Seneste time
 2. Det synes jeg er lidt sært, fordi man skulle tro, at det betyder noget for indvandrerskeptikerne ... at Venstre og Dansk Folkeparti ikke rørte en finger for at stoppe masseindvandringen i 2015. Flygtningene blev ikke engang registrerede. Hvorfor betyder det kun noget, hvis det er Socialdemokratiet?
 3. Agil

  Civil ulydighed nu!

  Der er nok ikke ret mange, som du deler opfattelse med. Garett Jones beundrer Danmarks styre, men den har du ikke lige fanget Her er et uddrag af en tekst fra 3. april 2020, hvor Garett Jones sagde: "Men alle os, der stræber efter at forbedre regeringsførelsen, skal ikke bare tænke på Danmark, som får en masse opmærksomhed i Vesten. Vi bør overveje mange lande, i det mindste en lille kurv af lande: Danmark, Singapore, Japan, Sverige. Disse lande har alle forskellige stilarter med nogle mønstre til fælles og nogle ting, der er forskellige. Og ved at se på et par forskellige modeller, tror jeg, vi lærer mere end bare at vælge en og prøve at efterligne det." https://www.aei.org/economics/do-we-need-less-democracy-my-long-read-qa-with-garett-jones/ Mette Frederiksen er meget populær i USA, hvor alle der deltager i den offentlige debat synes at kende hende.
 4. Lucianone

  Afliv din nabo !

  Lige i dag har jeg faktisk været plaget af støjende naboer. To opgange fra mig bor der nogle inkarnerede AaB-ultras. Og når AaB spiller på udebane, mødes de tit og sidder 5-6 drengerøve i tyverne og råber og skriger højlydt ovre i en lejlighed. "Vi hader, vi hader, vi hader København!" eller "lå lå lå lå lå lå, lå lå lå lå lå lå, lå lå lå lå lå lå - lå lå, her kommer Aalborg BK!". Hold op de har larmet de sidste fire timer, først nu kvart i ti er de ved at falde lidt til ro. AaB spillede jo 1-1 mod Esbjerg i dag. Det er tilfældigvis AaB´s måske mest fanatiske ultras, der lige bor her rundt om hjørnet he he Nå, den slags kan jeg dog leve med, da det trods alt er om dagen. Værre er når larmen er midt om natten eller tidligt på morgenen. Mine tidligere overboere var tre unge fyre først i tyverne, som kunne holde nogle gevaldige fester til kl. 3-4 om natten. Det var nogle gange belastende. De er dog flyttet nu. Da jeg boede i Kbh., havde jeg en overbo, der var fanatisk FCK´er, så han spillede altid højlydt FCK-sange. Og han var ikke særligt diskret, når han dyrkede lagengymnastik med sin dame. Der blev stønnet højlydt og man kunne høre det knirke he he Det mest irriterende nabo, jeg har haft, var dog en alkoholisk grønlænder. Han var tit skidefuld og bøvet. Og en dag kom politiet, fordi han havde haft en lige så fordrukken grønlandsk kvinde på besøg. Og han havde vist gennembanket hende. Efter det hørte jeg ikke noget til ham. Mit gæt er, at han blev anholdt og kom i fængsel. Og så flyttede.
 5. i dag
 6. Jeg stemmer ikke på de store partier...
 7. Spil-tøsen

  Ja eller nej til Kontantløst samfund?

  Jeg elsker kontanter, for jeg glemmer altid den skide mælk, og så står jeg der og får et kontoudtog på en hel regnskov, fordi jeg ikke har kontanter på mig. Det samme på arbejdet, her er der en kantine, jeg bruger hver dag, hver dag skal jeg først betale 25 kr, dernæst til frokost 50 kr.... jeg har foreslået et klippekort eller andet, fordi jeg er en af den type folk der holder styr på hvad jeg bruger af penge, og hver dag er alligevel omkring 50 transaktioner på en måned. så kommer alt det andet oveni... inkl den skide mælk jeg igen har glemt.
 8. Spil-tøsen

  Hvor uheldig kan man være?

  Er du i det mindste skadet symetrisk? eller er det samme side du er ramt i ? og husk... du kan altid kravle
 9. Cementdebil

  Civil ulydighed nu!

  1. Afhængig af så mange præmisser, at det er for ensidigt at "give regeringen skylden".... 2. Det skyldes alene den globale økonomis indbyrdes afhængigheder. Nogle lande vil dog slippe nådigere national økonomisk ved at have holdt deres erhvervsliv kørende på markedsvilkår - og herved skulle låne mindre til at dække underskud. 3. En historisk ringe håndtering, hvor gæld og arbejdsløshed vil stige eksplosivt kan ikke betegnes som fantastisk. 4. Ha ha ha ha - hver sit perspektiv 5. Jeg er ikke fan af Garett Jones - men han har et par ret gode pointer baseret på evidens, når det kommer til hans argumentation for længere valgperioder. Desuden er det næppe "al kontrol" som ligger godt hos en befolkning - det er jo faktisk sådan, at demokratiets største fjende - populismen - kan bringe "de forkerte" til magten - Orban, Trump, Hitler, Putin, Duda - etc. etc.
 10. ThomasSneum

  Civil ulydighed nu!

  Stadig taknemmelig over en regering og opp. som har formået at håndtere pandemien med utrolige lave dødstal. Økonomisk er vi ikke ramt hårdere end andre lande - og den fantastiske håndtering kommer sikkert til at lede til en sikker genåbning, uden et større tryk på smitten...hvilket også vil sikre en stabil opstart af økonomien. Stærkt arbejde. Og..nej tak til længere valgperioder. Jeg er tryg ved at landets ledere konstant mærker at de er i folkets nåde.
 11. stig6499

  Hvorfor skal voksne kvinder altid gøres til børn?

  at omtale sig selv som drengerøv eller knejt , den er jeg helt med på
 12. Erpe

  Lykke partiet ?

  Politikere er jo folk, der kan lide at være i politik. Men nogle af dem har svært ved at finde sig til rette i de eksisterende partier og indordne sig. Sådanne politikere må derfor vælge mellem helt at forlade politik, hvad de ikke ønsker, - og så i stedet at lave deres eget parti, hvor de ikke skal indordne sig under en anden partileders ledelse.
 13. ElskerFolieBalloner

  Sveriges corona-general med klar appel til Danmark: Åbn grænserne

  Danmark er alt for lille et land for mig. har venner i Israel, og det er et mere interesant land end Danmark. kunne godt se mig selv bo der nede hvor der aldrig kommer sne og frost grader. har ikke nogen kæreste men hvis jeg engang fandt en pige så måtte hun gerne bo i Israel eller et andet mere interesant land så vil jeg nemlig flytte fra Danmark og starte på et nyt liv i udlandet.
 14. welupe

  Lykke partiet ?

  Forstår ik helt hvad politikere opnår ved at lave nye partier...de må åbenbart ha en Plan-B, de selv tror på...? Jeg kommer - ik foreløbigt - til at stemme på hverken Lykke Partiet eller Frem, for jeg aner ik noget om endnu hvad de kan, og hvad de ikke kan... Og især i denne nye finanskrise stemmer jeg ik på noget "usikkert"...
 15. I al respekt tror jeg ikke et lands internationale orientering kan opgøres på den måde
 16. ElskerFolieBalloner

  Sveriges corona-general med klar appel til Danmark: Åbn grænserne

  passer ikke. der er for mange danske varer i butikerne og for få udlandske varer. selv Tyskland har mere import end Danmark. Danmark er et kedeligt land. vil gerne flytte til et større land en dag. Danmark er ikke lige mig
 17. Her tror jeg simpelthen enhver svensker ville tale dig imod (hvis han turde) - Danmark er FREMRAGENDE handelsfolk internationalt. Vi har altid satset på samhandel med udlandet af fødevarer og tjenester - bl.a. fordi vi ikke graven masse naturressourcer som eksempelvis Sverige. Tag bare verdens rigeste land Norge - de har ingen kompetencer overhovedet. De er en olienation med total Kuwait økonomi - og kan nikke finde ud af noget som andet end off shore industri og aktiehandel. Man bliver god til noget af nødvendighed og muligheder - mens ressourcer gør dig "doven"
 18. Cementdebil

  Civil ulydighed nu!

  Iflg. den amerikanske økonom Garett Jones kan selv beskedne forskelle i de nationale intelligenskvotienter være med til at forklare nationalistisk fremmarch. Det betyder at en nation som Danmark bringer en statsminister som Che GueMette til magten - og hendes populisme og frygtretorik vil forføre lavere begavede vælgere - og deres usikkerhed og mangel på intellektuel kapacitet vil endda forøge hendes popularitet. Garett Jones har nogle voldsomt interessante tanker om hvorledes rige og veludviklede samfund burde lave 10% mindre demokrati gennem større ekspertstyre. Præcis som vi ser det i den vellykkede svenske corona strategi. Han påpeger også at politikerne burde sidde i længere perioder, så de ikke konstant tænker på genvalg. Når politikerne befinder sig på større afstand af vælgerne, har de bedre mulighed for at træffe kompetente beslutninger. Længere valgperioder sikrer denne afstand.
 19. ElskerFolieBalloner

  Sveriges corona-general med klar appel til Danmark: Åbn grænserne

  Danmark har næsten ikke nogen import fra USA og der er alt for mange lokale varer i Danmark. Danmark er for lokalt og ikke internationalt nok
 20. Arhhh - nok er jeg stor fan af Sverige. Men de er introverte og autoritetstro grænsende til det idiotiske. Danskere er langt mere internationalt orienterede - det kommer sig af at være en handelsnation - hvor Sverige er langt mere en industrination. Sveriges ledelseskultur er direkte rædsom. De elsker konsensus og "leger" konstant 'gæt hvad chefen tænker'. Når medarbejderne så har gættet det - får de at vide de selv har besluttet det!!!!! Det er top komisk pseudo indflydelse på beslutninger.
 21. Jeg synes jeg ser en tendens til at piger kalder sig selv piger, når de ER piger. Omkring starten af 20'erne bliver en del af dem så lidt mere bevidste om deres køn, og de begynder at omtale sig selv som kvinder. Omkring 50'erne skifter det så igen til enten piger igen eller kvinder med stort Q/Quinder. Det er lidt ligesom buffalo sko; det har aldrig klædt nogen! Jeg har tit set mænd omtale andre mænd som drenge. "Han er en af drengene", "jeg var ude med drengene", etc.. Jeg har også set dem blive omtalt, eller har omtalt sig selv, som "drengerøv". Som regel ikke uden en vis stolthed eller selvtilfredshed. I Sønderjylland har jeg desuden set varianten "knejt" brugt en del. Angående kønsbehåring, så må det være folks egen sag. Jeg har da mine præferencer, men det er ikke dét der skiller os ad. Men ligefrem at kalde det for en "pædofilisering af samfundet" synes jeg er overkill. Dels har det jo ikke noget med alder at gøre, men udelukkende om man kan lide kønsbehåring eller ej. Dels så ligner en nøgen vagina og en hårløs tissekone bare ikke hinanden. Så jeg ser intet misforhold i den retning.
 22. Sverige har mange flere Corona smittede, end vi har. Derfor risikerer vi en ny opblussen af epidemien, hvis vi åbner grænsen til Sverige. Denne grænse bør derfor holdes lukket, indtil antallet af smittede på 100.000 indbyggere i Sverige er kommet ned på samme niveau som i Danmark. Men til det øvrige Europa kan vi godt åbne op.
 23. Zorglup

  Notifikationer

  Jeg kan slet ikke byde ind, hvis det er fra en mobil eller tablet, MEN læs lige mit indlæg igen. På en pc skal du bare længere ned på siden.
 24. Dette er bare ikke den normale definition. Jeg har talt med masser af indvandrere fra muslimske lande, der erkender, at de ikke er troende. De har bare stadig muslimske navne og bærer måske også muslimsk påklædning, fordi deres familie forventer det. Altså nøjagtigt som de mange “kristne”, der stadig er medlem af folkekirken uden at være troende.
 25. ThomasSneum

  Notifikationer

  Måske tager det noget tid før ændringer/rettelser tager effekt. Jeg har desværre ikke mulighed for at se eller rette dine indstillinger. Men lad mig vide om det fortsætter, så vil jeg forsøge at kontakte admin.
 26. Erpe

  Lykke partiet ?

  Lykkepartiet er formentlig en døgnflue, der aldrig kommer i folketinget. For programmet er for tyndt og overfladisk. Sådanne partier er set før både i Danmark og i andre lande. Men de får normalt kun 0,1%-0,5% af stemmerne. Årsagen er, at de får svært ved at klare sig i debatterne før et valg, hvor folk jo ønsker klare svar på, hvilken regering de vil støtte og, hvilken politik de har vedrørende de vigtigste aktuelle politiske sager. Og så sidder de oftest og væver eller vil måske bare snakke om “lykke”. Den går ikke.
 1. Vis flere...


×
×
 • Opret ny...