Jump to content
Velkommen til Jubii Debat

Al aktivitet

Denne oversigt opdateres automatisk     

 1. Seneste time
 2. Arend

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Og hvad så?
 3. Arend

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Det er rigtigt, men det kan også være domstolene. Eksempel: En gruppe danskere ville ved domstolene have prøvet, om tiltrædelsen i 1993 af Maastricht-Traktaten var i strid med grundloven. De mente, der var tale om yderligere suverænitetsafgivelse end "i nærmere bestemt omfang", og at §20 derfor ikke er anvendelig. En grundlovsændring efter §88 vil så være eneste mulighed. 17. maj 1993 stævnede de 12 borgere statsminister Poul Nyrup Rasmussen for grundlovsbrud. Østre Landsret afviste sagen, men den 12. august 1996 bestemte Højesteret ved en dom kaldet "prøvelsesdommen", at denne retssag skulle gennemføres. Landsretten eller Højesteret kan ikke straffe regeringen, men kun afgøre om der er tale om grundlovsbrud.
 4. i dag
 5. ThomasSneum

  Folkene i Bidens administration

  Prøv en anden browser.
 6. Leonidas

  Folkene i Bidens administration

  Jeg kan ikke linke overhovedet?? På facebook kan jeg godt linke?? Synes ellers min pc kører nogenlunde optimalt.
 7. homofaber

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Der er mange, der har svært ved at forstå, at grundloven ikke er en lov, men en forfatning som gælder for embedsfolk og staten og borgernes rettigheder. Den beskriver, hvad og hvor magtens beføjelser gælder og hvor. Det er ikke en lov som kan sidestilles med at begå butikstyveri. Det sker faktisk ofte, at politikere overskrider grundloven uden at det får konsekvenser. Folketingets medlemmer må for eksempel ikke blande sig i domstolenes arbejde, men de gør det alligevel. Det er at overskride magtens tredeling, som er kernen ved demokratiet. En anden ting, som ofte sker, er, at en regering ikke må have et flertal imod sig. Hvis den ikke kan få sin politik gennemført, skal de gå af jf. parlamentarismen i Danmark, men siden Schlutter-geringen/Firkløverregeringen er det princip gået lidt af mode da firkløverregeringen blev stemt imod over 100 gange. Det lyder da meget idealistisk at sige, at Grundloven skal overholdes, men jeg finder det meget underligt, at vi pludseligt har så mange grundlovsforkæmpere, for jeg mangler lidt at se de samme råbe op om grundlovsbrud, når de overtræder mangtens tredeling. Tingene er ikke så sort og hvide som mange i debatten vil gøre det til. Det er en forsimpling. Og jeg gentager for gud ved, hvor mange gange: Det er Rigsretten, der dømmer, om regeringen har begået noget som de ikke må. Det er ikke op til dig.
 8. Tror du da Støjberg vil ødelægge et fuglereservat
 9. Arend

  Folkene i Bidens administration

  Jeg kan også linke. https://www.dr.dk/nyheder/udland/australske-elitesoldater-har-i-aarevis-draebt-civile-afghanere-og-brugt-krigsfanger
 10. ThomasSneum

  Folkene i Bidens administration

  Det er jeg ikke klar over. Jeg kan nu fint linke: https://www.dr.dk/nyheder/udland/nu-bliver-det-gratis-have-menstruation-i-skotland Det burde du også kunne?
 11. Leonidas

  Folkene i Bidens administration

  Joe Biden er gået i gang med at sætte holdet: 'Det her er ganske opsigtsvækkende' | Udland | DR @ThomasSneum , hvorfor kan jeg ikke linke til DR.dk ??
 12. Du må skrive alt om mig, det er bare fint, jeg er hverken seriøst eller politisk kyndigt og skriver tid lidt ironisk, med en snert af Amerikans humor. Men hvis du læser hele tråden igennem finder du vel nok ud af hvor det ironiske kommer ind. For resten, så finder du også ud af at jeg skrev lock hende inde, og ikke lock her up. Jeg kender intet til Bvalya Sørensen, beklager. Kan du ha en dejligt dag på debatten og velkommen til, dejligt at se et nyt profil og du har allerede fået dit første like, ellers ville du have fået en fra mig.
 13. MP66

  Hvad skal politikkerne gøre??

  I mine øjne er alt det med mink en omgang dyrplageri, men den ændre ikke på, at vi har love or regler der skal anvendes eller laves om, erstattes osv. med flertal før vi kan stoppe eller påbegynde noget.
 14. Arend

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Lad ikke kvæget ende som mink indsamling af informationer fra kvægbesætningerne udført af Dansk Kvæg og samlet i Kvægdatabasen viser, at der er en sammenhæng mellem besætningsstørrelsen og hyppigheden af, at køerne kommer på græs. Således er det over 90 procent af de mindre besætninger med under 50 årskøer, der kommer på græs, mens kun 10 procent af kvægproducenterne med over 250 årskøer sender køerne på græs. Årsagen til, at køerne holdes i stalden og aldrig kommer ud, er primært, at det letter den daglige drift at have køerne samlet og tæt på malkemaskinerne. https://www.maskinbladet.dk/bovi/artikel/47524-enhedslisten-kraever-alt-kvaeg-pa-graes-om-sommeren
 15. Arend

  Rådnende mink nær badesø

  Boutrup Sø er ikke en badesø, så oplægget er et manipuleret billede af virkeligheden, https://www.geoparkvestjylland.dk/boutrup-soe-ved-nr-felding-gdk1111689
 16. ThomasSneum

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Jeg fandt lige noget tekst om Ko: Der er altså ret stor forskel på mink og ko's forhold. Dyrene er i sig selv ret forskellige og absolut forskellige behov. Så min pointe står stadig...jow man kan sagtes mene at minkavl er dyreplageri, men at koen har langt bedre forhold. Så nej..man er ikke dobbeltmoralsk, når man er imod minkavl, men går i lædersko.(altså efter min uviden holdning til emnet) --' En vigtig del af danske kvæglandmænds arbejde er netop at sørge for, at deres køer trives bedst muligt. Gennem en lang årrække har danske kvæglandmænd, myndigheder og forskningsinstitutioner arbejdet for at forbedre forholdene for slagtekøer og malkekvæg. Dette i forhold til at forbedre kvægets sundhed og trivsel i staldene. Der er mange muligheder for at komme ud og besøge en gård og se, hvordan køerne trives. Frisk foder og vand i staldene I staldene har malkekøer roterende børster, de kan klø sig på. Der er ventilatorer, der supplerer den naturlige luftventilation i staldene, så der også i den varme sommerperiode opretholdes en behagelig temperatur for dyrene. Køerne har adgang til frisk foder næsten hele døgnet rundt, og køerne skal altid have adgang til frisk, rent vand. Det er vigtigt, at køerne kan stå godt fast på gulvene, derfor sørger automatiske skrabere, gummibelægning og små riller i gulvet for, at gulvene er rene, og at køerne ikke skrider. Der er desuden krav om, at der skal være en sengebås per ko, og at alle køer har adgang til et blødt, rent og tørt sted at ligge, når de har behov for hvile og ikke er på græs. Køer har et stort behov for at kunne hvile sig, og de ligger gerne ned i over 10 timer om dagen. Danske kødkvæg kommer på græs Alle danske kødkvæg får lov til at nyde den danske sommer - og det samme gælder de økologiske malkekvæg. Hvor meget koen skal være på græs afhænger af, om det er en malkeko eller kødkvægsko, og om den er økologisk eller konventionel. Om vinteren går de fleste kvæg frit rundt på et dybstrøet areal i en åben og ventileret stald med adgang til motion. Desuden græsser en stor del af kødkvæget i Danmark på naturarealer, der er områder som enge og skove, hvor køerne passer græsset. Det øger trivslen for køerne, fordi det bløde græsunderlag plejer klovene, de får en mere naturlig adfærd og bedre mulighed for daglig motion. https://xn--altomoksekd-pgb.dk/paa-gaarden/dyrevelfaerd-paa-gaarden/dyrevelfaerd-i-stald-og-paa-graes
 17. Dovregubben

  Rådnende mink nær badesø

  Jeg så den far. Og jeg er klar over, at man her har handlet hen over hovedet på de lokale. Leif Brygger, formand for Nr. Felding Borgerforening + medlem af Holstebro Kommunalbestyrelse (V) siger til Jyllands-Posten: "Jeg er rystet over forløbet. Jeg synes, at vi som lokalsamfund er blevet tromlet ned." Han påpeger, at der var advarsler mod at nedgrave millioner af døde mink ved et populært naturområde og militært øvelsesterræn. Der blev vist ikke tænkt køligt, nej!
 18. homofaber

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Debat handler ikke om at smide meninger i hovedet på hinanden, for det er der ikke meget debat i. At debattere handler om at argumentere for et synspunkt eller holdning. Hvad folk mener om et eller andet kan man jo ikke bruge til noget, hvis de ikke kan eller - som i dit tilfælde - gider forklare hvorfor de ikke er enige. For ellers ville du jo også have svaret anderledes på mit spørgsmål.
 19. homofaber

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Det er ikke nedladende, syes jeg. Kan du slet ikke forstå, at dyr har forskellige behov. Vaskebjørne egner sig f.eks. ikke til at blive spærret inde og holdes som kæledyr, fordi de er så aktive og kræver meget stimulering. Andre dyr som visse hunderacer er blevet avlet til at være tamme. Pandabjørnen er også kendt for at være sårbar, når det kommer til fangenskab. Vi debatter jo dyrs vilkår og forhold, så hold dig nu til det.
 20. Arend

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Vil du ikke være så venlig at skrive om dyrevelfærd?
 21. dewey

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Sneum, Arend og homofaber mærkeligt at i absolut skal bruge nedladende kommentarer til og om andre debattører, når vi ikke er enige med jeres meninger. Men jeg undskylder det med, at jeres evner ikke rækker så langt, at i kan holde en sober debattone.
 22. Regner med, at du står ved, hvad du skriver. 'Lock her up!' var hvad Black Lives Matter-frontfiguren Bwalya Sørensen og hendes følge råbte om netop Inger Støjberg (og Pernille Vermund) ved deres demonstration i København i juni. Din kommentar om Inger Støjberg er altså identisk med Bwalya Sørensens. Må jeg spørge: Er det dybest set, hvad du ønsker for dine politiske modstandere? At de skal låses inde.... Hvis det er din indstilling til demokrati og ytringsfrihed, gad jeg nok vide, hvem du egentlig støtter i det danske samfund. Jeg regner ikke videre med "den kloge professor" - hans snak ligner bestillingsarbejde.
 23. Arend

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Selvfølgelig. Jeg forsøger stadigvæk at få debatten med dig til at handle om dyrevelfærd
 24. homofaber

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Jeg synes, det er underligt, at du mener, det er et usagligt spørgsmål om hvilket dyr, der vil egne sig bedst til en lille lejlighed. Det er da et ganske relevant spørgsmål, hvis man går ind for dyrs forhold. Det er kun piger under 5 år, der mener, at man sagtens kan have en pony på 5. sal og synes forældrene er usaglige. Vi andre vokse kan godt forstå, at der er forskel på dyr og deres vilkår, så måske du også kan prøve at forså det.
 25. dewey

  Hvad skal politikkerne gøre??

  Det gør vi helt sikkert ikke, vi er begge lydige borgere og overholder Grundloven og alle andre love
 26. En aflægger af konspirationsteorien deep state - QAnon - er en højreorienteret konspirationsteori som beskriver et formodet hemmelig plot af en påstået "dyb stat" mod præsident Donald Trump og hans tilhængere, der udtrykker utilfredshed med Demokraterne. Her er Trump en heltefigur - og alt dette har åbenbart gjort indtryk på Inger Støjberg, som vel forestiller sig noget lignende fremmet i Danmark.
 1. Vis flere...


×
×
 • Opret ny...