Jump to content
Velkommen til Jubii Debat

Al aktivitet

Denne oversigt opdateres automatisk     

 1. Seneste time
 2. Zorglup

  Det ER da en debatside, ikke?

  Sakset fra DH. Citat : Jubii Debat skal på ingen måde være familievenlig, højre eller venstreorienteret - med derimod et debat forum med plads til alle. Det eneste Jubii holder et vågent øje med er om man behandler hinanden ordentligt og om dansk lov bliver overholdt. Herudover er der absolut frihed til at ytre sig som man vil. Citat slut. Det kan både debattører og moderator lige tænke over.
 3. Men det er ikke i alle parlamentariske systemer, at en regering kan udskrive valg i tide og udtide. Du har altså ikke helt styr på, hvad parlamentarisme dækker over, når du sammenligner med USA. Præsidenten er direkte valgt af befolkningen ligesom den lovgivende magt også er. I parlamentariske systemer er regeringen vedtaget af en folkevalgt forsamling. Men du kan ikke bare sige, at den ene er mere magtfuld end den anden - det afhænger af både land og valgresultat. I Storbriannien har regeringspartiet altid flertal i parlamentet og det bliver ofte kaldt et to-parti-system (ikke at forveksle med tokammer), netop fordi de har et andet valgsystem. Derfor er vinderpartiet i Storbritannien også det, der har flertal. Så kan du altså ikke sige, at det folkevalgt parlament har den fulde magt, for det afhænger af en masse ting og ikke bare kodificerede regler. Det er nemt at tælle til 90 mandater, men ikke altid at sikre sig dem.
 4. Gammel Dansk

  Det ER da en debatside, ikke?

  Det er vi vist flere der er. Gad vide, hvad det er for nogle soldaterbilleder moderator er forfulgt af? Kan det have været de rigtige originale - Preben Kaas, Ebbe Langberg, Klaus Pagh og dem. Ærgerligt, man ikke nåede at se dem.
 5. snoozz

  Forhold til ens forældre?

  Ja som overskriften: som teenager var jeg rebel, altså sagde mine forælrde 1 , så gjorde jeg det helt modsatte gg. Flyttede fx hjemmefra som 17-årig, og nej ikke til en plejefamilie alene, bare helt for mig selv. Udover skolen og mit fritidsjob på 25 timer tjente jeg penge på de tommef flaske mine venner efterlod. Sgu også en hårdt pakket dag: op kl 05.30 med toget lidt over sex, tilbage kl 15.30, så lige 20 min til at skifte tøj, så kl 16, å på arbejde på grillbaren til kl 21.30. Det kan man ikke på længere sigt ! Jo og mine forældre var bare glade for at jeg havde "overskudspølser" med hjem" gg....
 6. Cementdebil

  Er "købesex" ok?

  Der findes endda stor dokumentation for kvinders glæde ved penge - og netop dette som første prioritet ved valg af partner.
 7. Zorglup

  Det ER da en debatside, ikke?

  PS. Tillykke til Hr Westergaard.
 8. snoozz

  snoozz

  Forhold til ens forældre ?

  1. Debat Høvding

   Debat Høvding

   Hej,

   Vi sletter din profil i dag. 

   Dbh. Debat Høvding

 9. snoozz

  Har jeg mon spøgelser?

  Entelac , jeg er altså ikke skizofren, heller ikke hvis jeg har drukket. Jo det sker da "sjove ting" når jeg er fuld. Men det gør det jo hele døgnet, uanset om jeg har drukket noget med alkohol i eller ej. Jeg har lært mit spøgelse lidt at "kende" , forstået sådan, jeg kan ikke tale direkte med hende, men hun forstår vist at det er pisse-iriietererende når hun vækker mig om midt om natten. Omvendt er hun også sød, for hun siger "du skal huske at tisse", og så tisser jeg en hel liter, selvom det kun er 2 timer siden jeg gik i seng, og tissede lige inden !: Men det er vel også OK med et venligt spøgelse !? Bare jeg vidste noget om min lejliigheds fortid, altså om man fx har fundet nogen død her og derfor den blev ledig !?
 10. Arend

  Forbud mod at se volds-video?

  - men det kan give anledning til at spørge, om du anser ofre for at være noget billigt skidt, hvis følelser du ikke behøver tage hensyn til? Du ved alligevel ikke, hvad andre mennesker tænker, men der kan vel være nogen ofre, som forsøger at komme videre med deres liv.
 11. snoozz

  Pris på en kolonihave?

  Så så længe min bank siger nej så sker det ikke? Jeg skylder dem ikke nogen penge ? Men enhver anden bank ville også sige nej så? Måske hvis jeg har en kæreste som medunderskriver ?
 12. Lizabeth

  Det ER da en debatside, ikke?

  Så for lige at have forstået dig rigtigt: At lykønske en berømt tegner med hans fødselsdag er 'hetz mod muslimer'. Hvor står det i ordensreglerne? I flere danske dagblade er der store artikler om Kurt Westergaard. Det må så også opfattes som 'hetz mod muslimer'? De to oplæg, jeg hentydede til, var skrevet af to forskellige brugere. Ingen af dem har 'soldaterbilleder' i deres profiler. Jeg kan i hvert fald ikke få øje på nogen! Hvis du har den opfattelse at blot at nævne islam-kritik, hvor man ikke engang selv fremsætter den, er 'hetz', vil jeg give dig ret i, at dette ikke er et sted at være for mig. Og for MANGE andre, hr. Jeg er rystet!
 13. Lizabeth

  Det ER da en debatside, ikke?

  ha ha. Ja, det er jo kun til at grine af, selv om det er sørgeligt. Glemte du ikke emnet 'at tisse på piger' ?!
 14. homofaber

  Det ER da en debatside, ikke?

  Der er masser af emner, der ikke er blevet slettet og som du sagtens kan svare i. I min oversigt over aktive emner kan jeg se en bred variation af følgende emner: Prisen på smøger i Danmark, prisen på en kolonihave, en har haft tyndskid, et spørgsmål om, hvordan man sletter en adresseoversigt, hvornår man kan få boligstøtte, en anden døjer med nakkesmerter, en undrer sig over de forskellige forsendelsesmetoder ved GLS. Så jeg vil sige, at det er en debatside.
 15. ThomasSneum

  Det ER da en debatside, ikke?

  (Moderation) Omtalte indlæg er slettet da de ikke overholdte ordensreglerne. Vi gider ikke se en ren hetz imod muslimer herinde. Og når man pryder sig med soldatbilleder, mener man er "i kamp" imod islam, fremsætter udokumenterede påstande, eller alene kun fremsætter negativt ladet indlæg, kun om muslimer...ja, så vil du opleve at blive modereret herinde. Kan man ikke underordne sig ordensreglerne, og kan man ikke debatterer sagligt uden forhånelser, så er dette ikke stedet at være. Hvis man har klager over modetationen, så skal man henvende sig til sidens admin som vil vurderer ens klage. God dag ThomasSneum
 16. Ja fordi regeringen er en del af folketinget reelt, derfor kan de også planlægge valg strategisk. Og så fordi at "kongen" gør hvad regeringen siger, når de siger det, som de siger. Hele magten er derfor centraliser i folketinget, undtagen domstolene.
 17. i dag
 18. Jeg kan ikke forstår at du ikke kan læse, jeg ved godt hvad parlamentarisme er, men det ænder ikke på at det jeg siger ikke handler om parlamentarisme. Nej jeg har ikke sagt de parlamentarisme i USA, jeg sagde de også har en formel tredeling af magten men at de også reelt kun har en todelt fordi præsidenten styre sit parti så hårdt at han reelt styre kongressen. Lær at læse hvad jeg skriver i stedet for at digte hvad du tror jeg mener med det jeg siger, selvom jeg ikke har sagt det!!!
 19. Men regeringen kan jo også i Danmark udskrive valg. Så skal der stemmes om medlemmer til det nye Folketing. En regering kan jo bruge det strategisk, hvis en opposition har dårlige meningsmålinger. En regering kan også selv vælge at træde tilbage. Det er også regeringen, der fremsætter de fleste lovforslag.
 20. ThomasSneum

  Så fik GuBBi nok!

  (Moderation) I udgangspunktet lader vi meget passerer, så længe det ikke er direkte forhånelse. Det er korrekt at forum ikke tillader henvisninger til eget forum, reklamer, tilbud osv. - og det er også korrekt at vi ikke vil se debat om moderationen i div. tråde. Hvis man ikke kan leve med ordensreglerne herinde, jamen så bør man nok finde et andet sted at være. Vi lukker denne tråd nu.
 21. Hej, jeg har ikke skrevet et indlæg før, og det kan jo være dette her også bliver slettet, så snart jeg har sendt det? Hvad ved jeg. Grunden til at jeg skriver sådan er: I går så jeg et oplæg (af 'Klondyke Carl'), som hed noget i retning af 'Fællesbøn i Bonbon Land.' Men da jeg ville have svaret på det, fordi min søster & familie havde oplevet det samme som oplægget omtalte, var det vips borte!?? Jeg dristede mig så til i en PB at spørge en kvindelig debattør, hvis indlæg jeg har liket og synes har skrevet gode kommentarer, om hun vidste, hvor det blev af - men hun svarede heller ikke. Så for en halv time siden logger jeg ind og ser et oplæg under 'kendte', som er en lykønskning med de 85 år til tegneren Kurt Westergaard. Der ville jeg da også gerne knytte en kommentar til. Kunne det lade sig gøre? Næh, nu var også DET væk!!!! Hvad i alverden foregår der herinde? Jeg kom i et sekund til at mindes noget, der hed "Hurlumhejhuset" i Aalborgs desværre for længst lukkede tivoli Karolinelund. Jeg skelede igen til min profil - jo, der står altså, at jeg er medlem og logget ind. Nu holder jeg vejret og spørger: Hvad gør jeg galt? Jeg har ellers ikke specielt sarte nerver, men jeg kan sgu ikke lide, at hver gang jeg lige vil svare en tråd, så er den væk. Får folk fjernet et oplæg for at ønske en god tegner tillykke??? Hvis det er tilfældet, bør jeg nok søge andetsteds hen Jeg troede imidlertid, det var et debatforum.
 22. Jeg siger folketinget reelt udgøre ene og samme enhed (magt) som udgøre den udøvende magt, dvs at regeringslederen er valgt af folketinget, ministrene kan fyres af folketinget og ministrene udtages af folketingets medlemmer. Derfor er regeringen reelt en del af folketinget og folketinget har den fulde magt over regeringen, de er derfor ikke to af hinanden uafhængige magter, de er reelt ikke delt.
 23. Det er mig en gåde, hvorfor du ikke slår parlamentarisme op, for der står: Parlamentarisme er en politisk styreform, der bygger på parlamentets kontrol med, hvem der danner regering. Dens kerne, det parlamentariske princip, er, at en regering ikke kan udnævnes eller forblive ved magten, dersom et flertal i parlamentet, i tokammersystemer evt. blot dets andetkammer, utvetydigt modsætter sig den. https://denstoredanske.lex.dk/parlamentarisme Det er stik modsat end det, som du siger. I Storbritannien favoriserer valgsystemet flertalsregeringer, fordi de har et first past the post valgsystem. I Danmark har vi flere og mindre partier i parlamentet og regeringspartierne er nødt til at sikre, at de ikke får et flertal imod sig. Og jo, du sagde, at de også har parlamentarisme i USA "Nej det er ikke sådan parlamentariske systemer virker, det amerikanske er helt anderledes både reelt og formelt". Kongen er sgu da ikke den 3. magt i Danmark - heller ikke selv om den er blevet frataget. Lad os nu høre, hvordan magtadskillelsen er i parlamentariske systemer med en præsident som statsoverhovedet? Det er regeringen og ordet konge skal læses som regering i Grundloven, som der også står her: https://www.ft.dk/da/dokumenter/bestil-publikationer/publikationer/mingrundlov/min-grundlov/kapitel-3 Dronningen udøver sin magt gennem ministrene. Hun kan ikke stilles til ansvar for, hvad regeringen foretager sig (§ 12, § 13 og § 14). Derfor skal ordet ‘kongen’ læses som ‘regeringen’. Magten er ikke todelt, fordi vi ikke har en konge, der udnævner ministre jf. mit link til definitionen på parlamentarisme. Vi har stadig en regering og et folketing - også selv om regeringen er en del af folketinget. Og du kan ikke finde noget sted i lærebøgerne om samfundsfag, hvor der står, at magten reelt er todelt - tværtimod står der i alle bøger, at vi har en tredelt magtadskillelse. Det eneste, der tilnærmelsesvist kommer i nærheden er, når man betegner den udøvende og lovgivende magt som forvaltningen, som domstolene ikke er en del af. Sådan står det i §62, der handler om domstolenes uafhængig.
 24. stig6499

  Er "købesex" ok?

  i må lære at forstå at kvinder er dobbelt moralske , når kvinder er kommet over de første teenages år og læger at forstå hvad penge betyder så får piben en anden lyd , så er der nogen kvinder der mener at sælge sig selv for penge er det værste man kan gøre , pis mig i øret , kvinder kan sgu da aldrig finde på at finde sig en fattig mand , de vil sgu ha en mand med penge , en kvinde der gifter sig med en mand med penge er sgu lige så meget glædespige som glædespigen , verdens mest berømte glædespige er da Melania trump
 25. Arend

  Hvem er ekstreme ?

  De er da ikke vandret igennem nogen lande for at nå frem til læseren. Breivik slog sine folder i document.no - så det kan næppe sammenlignes med seriøse nyheder. Det er ikke fordi jeg tror, at document.no er tilhænger af Breivik - så jeg skriver det - fordi document.no virker som en magnet på sådan nogen som Breivik. Det mener jeg ikke virker specielt troværdigt.
 26. OldSchool

  Hvem er ekstreme ?

  Dine konklusioner indikerer at du har forladt den virkelige verden til fordel for den venstreorienterede utopiske virkelighed Tillykke med valget, jeg håber du finder hvad du søger
 27. Cementdebil

  Hvem er ekstreme ?

  He he - det larmer altid lidt inde i hovedet
 1. Vis flere...


×
×
 • Opret ny...