Jump to content
Velkommen til Jubii Debat

Al aktivitet

Denne oversigt opdateres automatisk     

 1. Seneste time
 2. BenniM

  Inger Støjberg

  Det er ærgeligt at vi har en lovgivning som beskytter et "ægteskab" mellem en 60 år gammel mand og en pige på 8, men lov er lov som skal overholdes af forvaltningen og derfor må barnebrudskommisionens konklusion accepteres uanset hvad vej den går.
 3. i dag
 4. snoozz

  Er det bare mig ?

  Er det bare mig eller: Er de senere - måske 10-15 år ikke bare blevet fyldt med flere og flere TV-reklamer, især den slags som kan lokke en i uføre. Fx Casinoer/diverse online spille steder og kvik lån ? Det er da snart kun hver anden reklame som er for et reelt tilbud, fx netto i med Mælk, eller et billigt TV i Elgiganten. Der er faktisk ikke så mange ble-reklamer mere som for 10 år siden",. Hvad synes i at den danske spillemyndighed bær gøre ved det ? Vi ser jo bare flere og flere familier gå til i gæld, pga spille-gæld. Jeg spiller selv lidt poker og max for 200 kr pr mdr (EU krav) - alt sat man selv vælger et beløb. Og så kan man jo lige tage et - jeg kalder det "krudtlån" så man kan spille endnu mere. Ofte med renter op over 730%? Jeg ved at folketinget har talt om det på et tidspunkt, men synes ikke der er sket mere? ved i noget om det lovforslag, eller var der som sædvanlig politikerpladder, ligesom kvirklån til 730% i rente, (især Vivus.dk er slem) men der er mange med overdrevne renter.?
 5. I går
 6. gumle

  Nærtagende eller?

  Måske er han bange for det, han kommer til at læse. En ting er måske at han har hørt en del af historierne fra dig, men en anden er at høre alt. Han ved måske ikke, hvordan du forventer, han skal reagere på det, han læser ? Hvis jeg var dig, ville jeg spørge ham direkte om grunden til hans manglende interesse.
 7. stig6499

  Er kvinder aseksuelle - eller alle lesbiske?

  for min skyld må folk bolle med hvem de har lyst til , hvis begge parter er ok med det
 8. Agil

  privatlivskontrol

  Det kræver næsten, at det bliver konkret, for det er bogen jo (selvom det er fiktion). Jeg har ikke umiddelbart huske, at jeg har haft nogen problemer med, at jeg er blevet kontrolleret af staten. Så jeg har lidt svært ved at forestille mig dine problemer med at blive kontrolleret af den danske stat. Hvilke oplevelser har du helt konkret haft, som du er utilfreds med?
 9. dna

  privatlivskontrol

  Udtrykket "Bogen 1984 var ment som en advarsel og ikke en manual" bliver mere og mere aktuelt.
 10. gråkrage

  Er kvinder aseksuelle - eller alle lesbiske?

  Det er det. Jeg har læst flere steder, at biseksuelle kvinder som tendens fungerer anderledes både seksuelt og følelsesmæssigt, end heteroseksuelle kvinder og lesbiske piger. Det handler om højere sex drive, bl. a., og åbenhed over for sex selv om der ikke er følelser / kæresteforhold involveret. Jeg blev nysgerrig på det, bl. a. fordi jeg en gang havde en profil på en international datingsite, hvor man lavede en personlighedstest og fik matches. Og påfaldende mange af mine 'matches' var biseksuelle.
 11. Madokamagica

  Er kvinder aseksuelle - eller alle lesbiske?

  Så kræsen er jeg sgu ikke lol. Tror det er de færreste kvinder, der er så kræsne. Jeg lægger langt fra nødvendigvis følelser i sex og kender mange andre kvinder, der har de ligesådan
 12. welupe

  Profileres Jubii som et anti-Islamisk medie?

  Det ku ellers se fedt ud - sån til en forandring - at de kom ind uden bukser på og lå med deres bare *** i vejret… Hvornår blir det sendt?
 13. Lucianone

  Er kvinder aseksuelle - eller alle lesbiske?

  Kvinder er mega selektive og kræsne og ud af 100 mænd, vil der måske være én, som kvinden er interesseret i. For mænd er det lige omvendt. Ud af 100 kvinder, er det måske de 99, som manden godt kan dyrke sex med. Fordi mænd ikke nødvendigvis lægger følelser i sex, men bare har et fysiologisk og mentalt behov, der skal tilfredsstilles. Mange 20-30 årige flotte singleyre ville sagtens kunne hoppe på en 48 årig fed kvinde på 125 kg, bare de kan få taget trykket. Men de færreste 20-30 årige flotte unge kvinder ville hoppe på en 48 årig mand på 125 kg. Medmindre manden er rig og har status, fordi så er mange kvinder sjovt nok interesserede (gloryhunters og golddiggers). Det gør, at der opstår en stor frustration hos mange mænd, fordi kvinder generelt ikke gider tilfredsstille deres seksuelle behov. Det er derfor, at der er mange bifyre og bicurious fyre, der i mangel af bedre lader sig betjene af andre mænd, fordi så får de i hvert fald en eller anden form for fysisk sex, som de færreste kvinder vil give dem.
 14. Mamahere

  Skal jeg sige det?

  Lang historie kort - eller forsøger. Jeg har haft et forhold til en mand igennem et år - han og hans ex havde været skilt i 2 år da jeg mødte ham, og jeg troede der var fri bane. Vi har begge børn, og delvist samme omgangskreds. Flere gange i løbet af det sidste år, har vi haft diskussioner, da han ikke rigtigt har turde stå ved mig og vores forhold - har lovet mig guld og grønne skove - men må indrømme at det nok har været mere ord end handling endel af tiden. Dog er børnene blevet introduceret til hinanden og vi har været kærester foran dem inkl. ferie/ture etc. Summa summarum - dagen efter han har kysset mig i nakken, sagt han elsker mig - kommer han om aftenen dagen efter og siger, at han og ex har haft en lang snak, og fundet ud af at de vil se om de kan finde tonen igen. Det har jo været min frygt hele tiden - da min intuition fortalte mig det, hans parallelle liv (deres ture sammen etc), at aldrig blive accepteret af hans ex. Shame on me - så kan jeg lære det, jeg ved Har ladt mig indfange af hans ord - men ikke sat grænsen. Nu er de så sammen igen, og jeg kan se hun har sat sit hus til leje - fordi de skal bo sammen igen. I historien hører det med, at vi kom til at være sammen (som i sammen sammen) da han for 12 dage siden da vi egentlig kun skulle drikke kaffe og snakke - skulle mødes. Jeg vidste ikke dér, at de var blevet et par, men blot at han “havde brug for luft for at mærke efter”. Og nu skal de flytte sammen. En del af mig har lyst til at fortælle hende, hvordan det hele hænger sammen, at han har haft sex med mig efter hun har troet de var tilbage til hinanden - den største del af mig tænker “dem om det og videre”. Jeg føler mig manipuleret med igennem dette år, og er træt af at være hende den søde. Den bedste hævn er nu - ved jeg - at selv have et godt liv og kigge indad. Men sikke en tur i karrusellen! Måske ikke så mange løsningsforslag - men tanker/ord? Kh Mamahere (næsten 40 herregud)
 15. Mamahere

  Skal jeg sige det?

  Lang historie kort - eller forsøger. Jeg har haft et forhold til en mand igennem et år - han og hans ex havde været skilt i 2 år da jeg mødte ham, og jeg troede der var fri bane. Vi har begge børn, og delvist samme omgangskreds. Flere gange i løbet af det sidste år, har vi haft diskussioner, da han ikke rigtigt har turde stå ved mig og vores forhold - har lovet mig guld og grønne skove - men må indrømme at det nok har været mere ord end handling endel af tiden. Dog er børnene blevet introduceret til hinanden og vi har været kærester foran dem inkl. ferie/ture etc. Summa summarum - dagen efter han har kysset mig i nakken, sagt han elsker mig - kommer han om aftenen dagen efter og siger, at han og ex har haft en lang snak, og fundet ud af at de vil se om de kan finde tonen igen. Det har jo været min frygt hele tiden - da min intuition fortalte mig det, hans parallelle liv (deres ture sammen etc), at aldrig blive accepteret af hans ex. Shame on me - så kan jeg lære det, jeg ved Har ladt mig indfange af hans ord - men ikke sat grænsen. Nu er de så sammen igen, og jeg kan se hun har sat sit hus til leje - fordi de skal bo sammen igen. I historien hører det med, at vi kom til at være sammen (som i sammen sammen) da han for 12 dage siden da vi egentlig kun skulle drikke kaffe og snakke - skulle mødes. Jeg vidste ikke dér, at de var blevet et par, men blot at han “havde brug for luft for at mærke efter”. Og nu skal de flytte sammen. En del af mig har lyst til at fortælle hende, hvordan det hele hænger sammen, at har haft sex med mig efter deres beslutning om at måske finde sammen igen - den største del af mig tænker “dem om det og videre”. Jeg føler mig manipuleret med igennem dette år, og er træt af at være hende den søde. Den bedste hævn er nu - ved jeg - at selv have et godt liv og kigge indad. Men sikke en tur i karrusellen! Måske ikke så mange løsningsforslag - men tanker/ord? Kh Mamahere
 16. Det er i mange år af diverse debunkers blevet kaldt en tosset konspirationsteori, at eliten vil afskaffe kontanter. Man har, når man har udstillet dette, måttet høre på platte bemærkninger som "husk nu at der er billige sølvpapirshatte på tilbud i Bilka" o.s.v.Men nu er det sikkert og vist, at det er den agenda, de arbejder hen imod. Bare læs her: https://www.bt.dk/samfund/snart-er-kontanter-fortid-men-for-en-gruppe-vil-det-vaere-saerligt-haardt https://illvid.dk/teknologi/fremtiden-bliver-pengelos Den åh, så barmhjertige "filantrop" Bill Gates har netop fået patent på en digital betalingsenhed aka dyrets mærke 666, præcist som forudsagt i Johannes´Åbenbarting. Debunkers vil naturligvis hårdnakket hævde, at det er fuldstændigt tilfældigt, at patentets sidste seks cifre er 060606 aka 666....(debunkers vil også argumentere for, at Gates næsten er ude af Microsoft, men den køber jeg ikke helt. Fordi selvom han udadtil har trukket sig tilbage, er han jo stadig den mand, som vi alle forbinder med Microsoft..): https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606 Men hvad mener du om sagen? Synes du det er fedt, at kontanter måske snart forsvinder eller har du nogle gode argumenter for, at vi i et eller andet omfang bør bevare dem? Jeg skal nok selv give min mening til kende. Men ikke i selve debatoplægget, da jeg vil prøve at oprette et nogenlunde neutralt oplæg. Fordi jeg vil egentlig gerne høre JERES argumenter for og imod det kontantløse samfund. Og hvis jeg starter med selv at komme med alle mine egne argumenter, påvirker jeg måske også jeres argumenter. Så derfor stopper jeg oplægget her.
 17. Mamahere

  Skal jeg sige det?

  Lang historie kort - eller forsøger. Jeg har haft et forhold til en mand igennem et år - han og hans ex havde været skilt i 2 år da jeg mødte ham, og jeg troede der var fri bane. Vi har begge børn, og delvist samme omgangskreds. Flere gange i løbet af det sidste år, har vi haft diskussioner, da han ikke rigtigt har turde stå ved mig og vores forhold - har lovet mig guld og grønne skove - men må indrømme at det nok har været mere ord end handling endel af tiden. Dog er børnene blevet introduceret til hinanden og vi har været kærester foran dem inkl. ferie/ture etc. Summa summarum - dagen efter han har kysset mig i nakken, sagt han elsker mig - kommer han om aftenen dagen efter og siger, at han og ex har haft en lang snak, og fundet ud af at de vil se om de kan finde tonen igen. Det har jo været min frygt hele tiden - da min intuition fortalte mig det, hans parallelle liv (deres ture sammen etc), at aldrig blive accepteret af hans ex. Shame on me - så kan jeg lære det, jeg ved Har ladt mig indfange af hans ord - men ikke sat grænsen. Nu er de så sammen igen, og jeg kan se hun har sat sit hus til leje - fordi de skal bo sammen igen. I historien hører det med, at vi kom til at være sammen (som i sammen sammen) da han for 12 dage siden da vi egentlig kun skulle drikke kaffe og snakke - skulle mødes. Jeg vidste ikke dér, at de var blevet et par, men blot at han “havde brug for luft for at mærke efter”. Og nu skal de flytte sammen. En del af mig har lyst til at fortælle hende, hvordan det hele hænger sammen, at har haft sex med mig efter deres beslutning om at finde sammen igen - den største del af mig tænker “dem om det og videre”. Jeg føler mig manipuleret med igennem dette år, og er træt af at være hende den søde. Den bedste hævn er nu - ved jeg - at selv have et godt liv og kigge indad. Men sikke en tur i karrusellen! Måske ikke så mange løsningsforslag - men tanker/ord? Kh Mamahere
 18. Madokamagica

  Er kvinder aseksuelle - eller alle lesbiske?

  Når nu de har sex med mig, så tror jeg sgu de er til kvinder... Er biseksuel og har fortrinsvis bollet biseksuelle mænd, hvis det skulle være interessant.
 19. Jojojo

  Er Grønland et selvstændigt Ø

  Det er bare så fint at de har styr på Covid i Grønland, men jeg undrer mig hvorfor Grønland opføres som et selvstændigt land når det officielt hører ind under Damark
 20. Jojojo

  privatlivskontrol

  Det er en ommer for regeringen
 21. Cementdebil

  privatlivskontrol

  Har du en kommentar med noget indholdsmæssigt at byde ind med ?
 22. OleS

  privatlivskontrol

  Er der noget nyt du vil fortælle? eller bare se hør mig, i tåber.
 23. Måske kan vi spore os ind på det alligevel De fleste økonomer tror på, at efterspørgslen er mest afgørende for økonomien. Gør du det?
 24. Aner det ikke, ved ikke hvem han er
 25. Snack

  Nærtagende eller?

  Lige præcis!
 26. Lucianone

  Slægtsforskning?

  Tja, du kan google dine bedsteforældres navne og se, hvad der dukker op. Ellers må du ind og kigge i kirkebøgerne. Enten fysisk, hvor du ved de er født, konfirmerede eller gift. Eller også må du finde kirkebøgerne på nettet. Kirkebøgerne kan findes f.eks. her: https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/geo/geo-collection/5 Selv begyndte jeg at interessere mig for slægtsforskning, da min far i 1994 fik et opkald fra en mand på Amager, som var i gang med at lave en bog om min oldefars (min fars farfar) slægt. Vi har altid vidst, at han kom fra Dragør på Amager og at dele af hans slægt nedstammede direkte fra hollænderne på Amager. Men da manden bag telefonopkaldet var færdig med sin bog, fik vi et eksemplar tilsendt. Og der stod det meste af min oldefars slægt helt tilbage til 1500-tallet. Det var jo meget spændende at læse. Og rigtigt nok nedstammede en stor del af slægten fra hollænderne i Store Magleby, også kaldet "Hollænderbyen". Senere har forskere fundet ud af, at nogle af hollænderne muligvis kom fra det nuværende Belgien. Men dengang hørte Holland og Belgien jo sammen og blev kaldt "Nederlandene" under ét. Siden har jeg selv lavet en del slægtsforskning. Jeg har stort set fået alle oplysninger gennem nettet. Enten ved googling eller gennem kirkebøgerne. Problemet med kirkebøgerne er, at når vi kommer et par hundrede år tilbage, er mange af dem næsten ulæselige. Der er i hvert fald mange kirkebøger fra 1700-tallet, som jeg overhovedet ikke kan læse. Totalt krusseduller og skriften var også helt anderledes dengang. Men der findes sider på nettet, hvor man kan få hjælp fra andre slægtsforskere og spørge dem om bistand og vejledning. Jeg må selv give op overfor mange af de dersens krusseduller fra de gamle kirkebøger. Men jeg er da nået pænt langt. Jeg kender nu navnene på samtlige mine forfædre til og med 3 x tipoldeforældre. Efter det er der nogle, hvor jeg ikke kan komme længere tilbage. Men der er også grene af slægten, hvor det er lykkedes mig at finde tilbage til både 8, 9 og 10 gange tip. Så havner vi jo tilbage i netop ca. 1500-tallet. Min farmors slægt nedstammer fra Norge, fandt jeg ud af. Jeg tror det var min 3 x tipoldefar på hendes side som var fra Norge. Og hans slægt er det lykkedes mig at føre helt tilbage til Norge i 1300-tallet. Det er noget af det længste, jeg er kommet tilbage. Jeg har også 3 x tipoldeforældre fra både Sverige og Tyskland, men dem har jeg ikke kunnet komme længere tilbage med, da sporene ligesom stoppede ved informationen om at "han antages at være en soldat fra Tyskland" eller "han stammede fra Halmstad i Sverige". Jeg har ikke fundet aner udenfor Nordeuropa endnu. Så jeg er ret "arisk", ville Hitler nok have sagt he he. Jeg har aner i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Nederlandene (Holland + måske Belgien). Men jeg har intet fundet derudover. Men det betyder ikke, at der ikke er aner fra sydligere himmelstrøg. Blot at jeg ikke har fundet bevis for dem. Et par kendisser er jeg skam også stødt på. Det er på ingen måde nærmeste familie. Men jeg er i slægt med folk som Dirch Passer, A.P. Møller, Anna Ancher, Ebbe Rode, Carl Jacobsen (Carlsberg). Dirch Passer havde to sæt 5 x tipoldeforældre, som også er min fars 5 x tipoldeforældre (og mine 6 x). Dirch havde i øvrigt aner i både Holland/Belgien og Sverige. Dirch er jo et hollandsk navn og han havde/har en søster, der hedder Marchen Passer, som den dag i dag stadig bor i Dragør, hvor Dirch Passer også er begravet. Marchen er jo også et hollandsk navn! Jeg selv havde en 2 x tipoldemor, der også hed Marchen. Og hendes datter, altså min tipoldemor, hed Trein (igen hollandsk). Så jeg skal kun tilbage til mine tip- og tiptipoldeforældre for at finde hollandsk klingende navne. Som et lille kuriosum til denne historie, kan det tilføjes, at Dirch Passers ene datter i dag bog i Aalborg, hvor jeg også bor. Hun ved det ikke, men jeg ved det - at vi deler 6 x tipoldeforældre og dermed er vi hinandens "8th cousins", som det hedder på engelsk he he. Jeg har et par gange set hende på gaden i Aalborg (hun er som snydt ud af næsen på sin far!), men jeg synes dog alligevel at vores forbindelse er for langt ude til at jeg vil stoppe hende og snakke med hende. Havde vi nu haft samme tip- eller måske tiptipoldeforældre havde det virket så tilpas tæt på, at jeg ville have nævnt det overfor hende. Men fælles 6 x tip er dog lidt langt ude, synes jeg... A. P. Møller (født i Dragør i 1876 - for han flyttede først til Svendborg som 8-årig!) havde et sæt 2 x tipoldeforældre, som er mine 5 x tipoldeforældre (ja, det er jo ikke så langt ude endda, når jeg nedstammer direkte fra A.P. Møllers 2 x tip!). Her en lille artikel om A.P. Møllers forbindelse til Dragør. Der er også billede af hans barndomshjem, som lå ca. 400-500 meter fra min oldefars barndomshjem. Min oldefar blev dog født, da A.P. Møller var syv år, så det er kun ét år, de har boet 400-500 meter fra hinanden. Men det kan jo være, at A.P. Møller har kendt eller leget med nogle af min oldefars ældre søskende. De var en børneflok på 16, så der var nok unger at tage af! Jeg ved med sikkerhed, at der har været en vis forbindelse mellem de to familier, fordi min oldefars ene niece (eller min farfars kusine!) blev gift med A.P. Møllers ene fætter. Så det virker sandsynligt, at A.P. Møller på et tidspunkt må have mødt eller haft en eller anden form for kontakt med min oldefars familie. http://www.lokalhistorier.dk/Amager_Bladet/20100209_Maersk-Dragoer/ Anna Ancher, maleren, havde et sæt 3 x tipoldeforældre som er mine 6 x tipoldeforældre. Ebbe Rode og Carl Jacobsen der skal vi længere tilbage. Det er noget med at deres 7-8 x tipoldeforældre er mine 9-10 x tipoldeforældre. Langt ude, men forbindelsen er der stadig. Men mon ikke de fleste kan finde et par kendisser i slægten, hvis man går langt nok tilbage? he he Direkte bevis for kongelige forbindelser har jeg ikke fundet. Dog har der været et par spor, som dog ikke kan bekræftes. Men jeg kan bekræftes at have forbindelser til adelsslægterne Knuth og Lerche. Det ligger en del generationer tilbage. Men jeg nedstammer direkte fra Peder Nielsen og Sidsel Knudsdatter, som var stamforældre til både Lerche- og Knuth- adelsslægterne. De var nemlig mine 10 x tipoldeforældre. At jeg så ikke er adelig skyldes, at de fik tre drenge ved navn Cornelius, Peder og Mads. Og jeg nedstammer så fra den af de tre sønner, nemlig Mads Pedersen Lerche, som aldrig blev adlet. Modsat hans to brødre, Cornelius og Peder, som blev adlet. Unfair, ikke sandt? he he. Men alle Lerche- og Knuth-familiemedlemmer er jeg langt ude i slægt med. Ham politikeren og greven Marcus Knuth er en meget fjern fætter af mig. Jeg tror han er det, som på engelsk hedder 10th eller endda måske 11th cousin. Meget langt ude dog. Vore fælles aner er fra slutningen af 1500-tallet. Så er Dirch og A.P. Møller dog et par hundrede år tættere på.
 27. Cementdebil

  privatlivskontrol

  I gamle dage hed det dyneløfteri. Hvad er det med den her regerings behov for kontrol? Det et da enormt grænseoverskridende at kontrollere folks sms'er, mails og fotos. Der er ingen skår i Che GueMettes glæde ved at lade Moder Stat "omfavne" borgerne til de kvæles derved. Herunder et link - så kan I selv læse seneste nyt fra diktaturstaten. “Et halvt år, sms’er og fotos: Sådan kan kærester fra Tyskland og Norden komme ind i Danmark” https://www.dr.dk/nyheder/indland/et-halvt-aar-smser-og-fotos-saadan-kan-kaerester-fra-tyskland-og-norden-komme-ind-i
 1. Vis flere...


×
×
 • Opret ny...