Jump to content
Velkommen til DinDebat

Parforhold & coaching

 • indlæg
  3
 • kommentarer
  2
 • visninger
  1.352

Tal sammen

Superhenriksen

782 visninger

Mange mennesker glemmer simpelthen at tale sammen i hverdagen. Alle har travlt og render rundt og prøver at håndterer stress i hverdagen - men de glmmer noget af det vigtigste - nemlig parforholdet. Når man så har et lidt for idealistisk syn på hvad samliv, kærlighed og romantik er, og det en desideret farlig cocktail for et parforhold. Når forelskelsen efterhånden er aftaget, fører den romantiske forestilling om kærligheden ofte til store skuffelser og drukner i hverdagens pligter. Rigtig mange parforhold går i opløsning alt for tidligt, fordi vi som mennesker, har en tendens til at tro at forelskelsesfasen bør vare ved. Men sådan er det ikke.

Se realistisk på parforholdet

"I skal begge passe på kærligheden og huske at et parforhold er ikke udelukkende lystdrevent og følelsesbetonet og du selv har ansvaret for at gøre det bedre" Så kontant lyder meldingen fra flere førende eksperter - bl.a. fra den amerikanske parforholdsekspert Dr. phil.

Et parforhold, og den tætte relation til et andet menneske kan være enormt livsbekræftende, og undersøgelser har også tidligere påvist at det er godt for helbredet. Samtale er vejen til et bedre parforhold og her kan parterapi være et godt udgangspunkt. Ved at lytte til hinanden og tale sammen med åbent hjerte og lydhørt sind kan man styrke kærligheden og skabe nye veje i forholdet.

Plads til kys og kærtegn

Selvfølgelig skal der stadig være plads til lidenskaben, følelserne og den romantiske kærlighed, men det er helt afgørende for et velfungerende forhold i et komplekst samfund, at forholdet ikke udelukkende afhænger af følelser og passion. I denne moderne tid vi lever i, handler rigtig meget om at finde og realisere sig selv og det giver mindre plads til parforholdet. Mange går rundt med konstante overvejelser om udbyttet af en relation og hvor vi ofte har os selv i fokus. Derfor kan det tit gå ud over evnen til at vise omsorg og ægte interesse for sin partner og andre.

Gå på kompromis

Når man lever sammen, opstår der et gensidigt afhængighedsforhold og selvfølgelig gør det nødvendigt at gå på kompromis. Man skal dog ikke glemme sine egne behov, da det vil skabe ubalance i parforholdet. Det er derfor at samtalen om behov og kompromisser er så utroligt vigtigt for et sundt parforhold. Det giver mening at tale om de forskellige psykologiske verdener som vi lever i, og lære at se problemer fra forskellige perspektiver, det vil give os en bedre relation.

Her er et par spørgsmål, der kan sætte gang i samtalen:

Ofte ved vi slet ikke, hvad vores partner præcist mener og samtalen, især om de lidt svære emne, kan derfor blive rigtig svær. Ofte kan stemninger, gætterier og tidligere diskussioner være grundlaget for hvordan vi vurdere det vores partner siger. Derfor er det vigtigt at vi spørger ind til vores partner i stedet for at gætte. Næste gang din partner fortæller noget vigtigt, eller du er uenig med din partner om noget, kan du med fordel stille følgende spørgsmål:

 • Hvad mener du helt præcist med det, du siger?
 • Hvor længe har du haft det sådan?
 • Hvad har du behov for, at jeg særligt forstår?

Så mit råd er at tale mere sammen - spørg ind til hinanden. Find ud af hvad de partner sætter pris på og vær nysgering. Så vil I hurtigt kunne få et meget bedre parforhold.  

 

IMG_0131.JPG1 Kommentar


Recommended Comments

Clinten1972

Skrevet (redigeret)

Godt indlæg om kommunikation og parterapi. Og tak for at minde om Dr.Phil ? Ham havde jeg helt glemt.

Jeg fandt denne artikel om kommunikation og parterapi, som har givet mening for mig: Empatisk kommunikation i parforholdet

Redigeret af Clinten1972

Share this comment


Link to comment

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind
×
×
 • Opret ny...