Blog alphilia

  • indlæg
    4
  • kommentarer
    0
  • visninger
    507

Om denne blog

Indlæg i denne blog

 

Lykke

Kraftigt inspireret af et indlæg herinde.. På en skala fra 1 til 10, hvor 1 er "slet ikke" og 10 er "meget" når det gælder om hvor lykkelig man er i sit liv lander jeg på et solidt 8 tal. Der er dage hvor barometret svinger forbi 10 og dage, hvor det er helt nede på en 2-3 stykker, men i bund og grund, så er jeg tilfreds. Lykkelig er et spøjst ord og jeg vil hellere være grundlæggende tilfreds og så sætte ekstra pris på de mange små glimt af ren lykke der rammer mig momentant end at være evigt lykkelig så det slår ekstra hårdt når man rutscher ned af skalaen. Kan man sammenligne lykke med livsglæde? Jeg tror det. Kunne jeg være lykkeligere? Bestemt. Der er i hvert fald ting jeg tænker kunne gøre mig endnu mere lykkelig. En større lejlighed. Mindre transport til arbejde. En kæreste. Men omvendt skal man passe på, at ting og andre mennesker er det ultimative svar på at blive "rigtig" lykkelig. Lykken er hverken gods eller guld og lykken skal findes i dig selv. For er lykkens væsen ikke netop at den er flygtigt, forunderlig og foranderlig? Kommer og går og af og til dukker op når man mindst venter det? På en morgenkold perron med en dampende kop kaffe, i en sen nattetime, midt i hverdagens jag? Og ikke behøver at være i skikkelse af en person eller ting? At der foranderlige og forunderlige netop er med til at vi værdsætter det lige lidt mere når vi oplever det? Lykke er den der boblende glæde indeni når jeg smiler ved tanken om de eventyr der venter mig i år, vender og drejer verdenssituationen og drager nye konklusioner, hviler i mig selv. Når det er der er godt nok. Dermed ikke sagt at man ikke kan foretage sig ting og sager der er med til at give endnu flere små glimt. Selv opsøge steder, personer og begivenheder der prikker til den af og til slumrende livsglæde.Lykke er det der får en til at ranke ryggen lidt mere og se verden i øjnene. En tro på sig selv og verden. Ergo, et stort flot 8-tal herfra med plads til udsving både den ene og den anden vej.

alphilia

alphilia

 

Udlængsel

Sommerferie er jo lige hvad jeg får tiden til at gå med i øjeblikket og eftersom hverken økonomien eller tiden er til de store udlandsrejser hoppede jeg på Øresundstoget og tog til broderlandet. Nærmere bestemt var kursen sat mod Lund. Nemt og smertefrit må det siges at være at sætte sig ind i toget og en time senere stå af igen. Har fået dagen til at gå med at vandre rundt på byen på må og få, udnytte at den svenske krone er billig og der tilmed var "REA" (udsalg), være eftertænksom i domkirken og dase i botanisk have i solen med en kanelbulla og noget at drikke. Det var vist der den ramte mig- rastløsheden og udlængslen. Jeg vil ud. Ud i verden. Opleve, leve. Jeg er slet slet ikke færdig med at se verden og kan snildt forestille mig at rykke op og ud om et par år når jeg har fået noget erfaring på bagen. Sådan for en længere periode. Og priser mig i den sammenhæng lykkelig over, at jeg er uddannet til et fag der er ret universelt. HVOR jeg skal hen vides ikke. Selvfølgelig er der i første omgang ferier - store som små- til fjerne og mindre fjerne destinationer. Men sådan på sigt, så er både Norge, Irland, Holland og Afrika inde i billedet. Og Sverige. Jeg har altså et eller andet for det land. Jeg ved godt, at udlængslen i høj grad hænger sammen med trangen til at der skal ske noget nyt. Nye udfordringer, der vender op og ned på alt. Som jeg bliver kastet ud i og skal håndtere. Ikke bare dagligdags udfordringer, men dem der giver oplevelser en masse og sætter dybe spor i sjælen. Ud, ud under åben himmel.

alphilia

alphilia

 

Mænd

Mænd- eller mangel på samme er altid et interessant emne der kan diskuteres,debatteres og dissekeres i en uendelighed (og bestemt også så meget at det af og til skader mere end det gavner er jeg overbevist om). Med masser af tid og masser af tanker og især med (endnu) en date, der ikke blev til mere er det et emne der optager mig en del i disse dage. Nogle siger, at mænd er ukomplicerede, jeg ved nu ikke rigtig om jeg er enig. Af en eller anden grund så synes jeg jo altid, at jeg render ind i de forkerte typer. Typisk morfar-typerne der kysser skidt, men er enormt søde, så søde at det rigtig hurtigt bliver alt for omklamrende. Der er jo ikke noget galt i at være sød og til 2 lys på et bord-romantik, det er bare ikke den type JEG har brug for og jeg under dem af hele mit hjerte en sød og dejlig kæreste. Selvfølgelig er det ikke kun mændene der er forkerte, det handler jo også om mig og min tilgang. Med en god hverdag jeg er glad for og som et ret normalt menneske, både af udseende og intelligens undrer det mig jævnligt at det kan være SÅ svært at møde en man svinger med på flere planer. Uden at glorien skinner FOR meget, så synes jeg egentlig, at jeg er åben og rummelig og stiller realistiske krav til de mænd, jeg gerne vil date. Jeg synes jeg gør hvad jeg kan for at ændre på de mønstre jeg ved findes inde i mit hoved og som stikker sit grimme fjæs frem når nogle begynder at komme lidt for tæt på. Men det er sq svært. En af de ting, jeg rigtig gerne vil ændre er min tilgang til hele projektet Kloge hoveder vil sige, at jeg skal holde op med at overtolke og overanalysere og være glad for mig selv- så kommer han når man mindst venter det. Jeg er ikke utilbøjelig til at give dem ret, men for fanden det kan være svært at vente når man er møg-utålmodig;)

alphilia

alphilia

 

Kgs. Have en sommerdag

Solskin, 20 grader +, tæpper, færdiguddannet, champagne, godt selskab. Kan man andet end at synes, at det er livet? Nøøj, det var skønt. Bare nyde at der ikke er flere fagbøger der skal læses, opgaver der skal skrives og eksaminer der skal bestås. Og når den sidste eksamen er bestået med et 12-tal nyder man det lige lidt ekstra. En helt igennem fantastisk følelse. Men hvor er det også vildt, at det virkelige (arbejds)liv venter lige rundt om hjørnet. Både vildt spændende og meget skræmmende. Men først skal der lige festes og fejres lidt mere de kommende dage. Hold op livet føles godt lige nu!

alphilia

alphilia