ab1959's Blog

  • indlæg
    3
  • kommentarer
    0
  • visninger
    6.440

Om denne blog

Tanker om de ting jeg læser

Indlæg i denne blog

 

En mærkelig kultur - kan det ske her

Jeg snublede over denne Youtube video og undrede mig over de mange smil og selfies ved kisten. Det er som det er en glædelig begivenhed for familien at denne kvinde er faldet bort. Hvorfor? Jeg forskede lidt i hendes fortid og hun blev sendt til et overlevelseskursus som teenager, der hedder Aspiro. De koster 440 dollars pr. dag. Derefter kom hun til et kostskole som tvinger unge til at være Mormoner, hvis de hellere ville være noget andet. Den skole hedder West Ridge Academy og den er heller ikke billig. Den er heller ikke uden kritik. Utahs Boys Ranch er et andet marketingsnavn for samme skole inden de begyndte at optage piger. Det er rigtig meget kritik af skolen blandt tidligere elever. Mange klager over posttraumatisk stress tilstand og depression som følge af deres ophold der. Så måske var der ingen udsigter for at familien kunne slippe for dyr behandling i fremtiden. Måske er det derfor de alle virker så glade for at hun forlod denne verdenen tidlig. Det er en meget sær kultur vi her har med at gøre. Spørgsmålet er om vi over tid kan blive lige så kolde her i landet. Vi taler jo allerede temmelig grimt om dem der er så uheldig at miste deres arbejde og skal man have noget ud af systemet skal man komme langvejs fra.   

ab1959

ab1959

 

Unge dør på opholdssteder / kostskoler

Fra mine udenlandske kontakter fik jeg denne opdatering, som jeg har oversat til dansk. Verdenen over dør unge, når de er anbragt udenfor hjemmet. I USA har tidligere anbragt besluttet sig for at deres døde kammerater ikke skal ties ihjel. Overgrebene og dødsfaldene skal frem i lyset. Her er et liste af blogs hvor dødsfaldende er nævnt, så de døde ikke blot bliver glemt. Canada: Enormous Loss (12 indlæg - 2 planlagte)
Denmark: Svigtet da behovet var der (4 indlæg)
India: Remembering the children who died alone (1 indlæg)
South Africa: Justifiable Loss (2 indlæg)
Sweden: De glömda barnen (2 indlæg)
United Kingdom: Innocent lives lost (3 indlæg)
United States: Today a child died (109 indlæg - 5 planlagte)
På databasen Fornits Wiki er der lavet sider for lande som ikke har deres egen blog endnu. Kina har 5 dødsfald. Australien and Norge har hver en. Her i Danmark tier vi stadig den slags dødsfald ihjel. Lad os få tavshedens lov brudt. Kun på den måde kan vi få bedre forhold for anbragte børn.

ab1959

ab1959

 

Ligene af 800 babyer fundet i Irland - kunne det ske i Danmark

Nede i en Septiktank har man fundet resterne af omtrent 800 babyer. Septiktanken tilhørte et børnehjem drevet af nonner. I Irland har det som mange andre steder været forbundet med skam at blive gravid udenfor ægteskab. I Irland havde man frem til de 90'ere (1996) hjem for kvinder og børn, der ikke opførte sig efter normerne. Her blev de typisk sat til at vaske tøj for andre dagen lang. Det var faktisk ikke de dårlige forhold som stoppede brugen af disse kvindehjem. Det var indførslen af moderne vaskemaskiner som medførte at det var urentabelt at have kvinderne låst inde. Man havde åbenbart ikke engang råd til kister til børnene. Bare ned i septiktanken med dem. Det er grufuld at tænke på. Når man også læser om tilsvarende skandaler i Florida hvor børn er blevet tæsket ihjel og er blevet gravet ned i marken (Dozier School for Boys) så kommer man til at tænke på hvad der er sket herhjemme. For børn var også uønsket her. Børn blev også mishandlet f.eks. på Godhavn. En dansk massemorder (Dagmar Overby) slog børn ihjel og drev en god forretning på det fordi indstillingen i samfundet var sådan. Men jeg tror at der er sket mere end vi ved nu. Derfor er det nok på tide at få undersøgt tingene til bunds. Vi er jo stadig i den situation at der ikke er fremlagt beviser på at det hjælper at fjerne misrøgtede børn i Danmark, måske fordi standarden hos plejeforældre ikke er i orden. Her er linket til artiklen om de 800 døde babyer: http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2014/06/03/bodies-of-800-babies-long-dead-found-in-septic-tank-at-former-irish-home-for-unwed-mothers/?tid=sm_fb

ab1959

ab1959