CV:Jensen

Klap nu lige den muterede hest

Recommended Posts

CV:Jensen

Igen igen er CRISPR restriktions enzymet i mediernes søgelys, og igen igen udråbes det som den store molekylærbiologiske frelser.

https://www.dr.dk/nyheder/viden/naturvidenskab/ny-teknik-goer-genial-dna-saks-mindre-risikabel

Den her landvinding er dog ikke helt tosset, da den ikke skærer i DNA strengen og derfor ikke er ligeså tilbøjelig til at gøre ubodelig skade. Det skal sikkert nok blive til et eller andet. Men kinesernes hensynsløse eksperimenteren med denne teknologi på humane celler og embryoner, er en stille tragedie og dybt moralsk bekymrende.

Lad os lige slå koldt vand i blodet. Forskerne havde lavet sonderende forsøg, og undersøgt skadevirkninger på såkaldte "markører" (stærkt afgrænsede områder af DNA strengen), og ved hjælp af algoritmer, altså computer simulationer, de (selvfølgelig) selv havde skrevet, og var skrevet således at de gav forskerne præcis de svar de gerne ville have. Fred og ingen fare, kunne de begejstret konkludere, og beordrede fuld fart fremad.

Indtil et laboratorium fik den ide, at undersøge hele musens genom, efter de havde leget med CRISPR. Så blev CRISPR til molekylærbiologiens svar på hovsa missilet. Det viste sig, at det havde forårsaget over 100 deletioner, altså hvor dele af DNA strengen, simpelthen var bleven skåret ud og forsvundet. Og over 1000 mutationer.

http://www.popularmechanics.com/science/health/a26693/crispr-causes-thousands-of-mutations/

  • Synes godt om 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind