dewey

Forskere finder legendarisk romerske by i det sydlige Frankrig

Recommended Posts

dewey

Arkæologer har for første gang i mere end 1000 år fundet beviser på at den sagnomspundne by Ucetia har eksisteret. Indtil nu har forskere ikke vidst og tvivlet på om den romerske by har eksisteret, det eneste der har henvist til byen Ucetia var nogle indskrifter i byen Nîmes, der var blevet tydet som en henvisning til Ucetia. Resterne af den antikke by blev opdaget ved en tilfældighed under opførelsen af en skole tæt på byen Uzès i det sydøstlige Frankrig.

Et forskerhold ledet af arkæolog Philippe Cayn fra "French National Institute for Preventive Archaeological Research (INRAP)", har siden oktober 2016 foretaget udgravninger på et areal på 4000 m2.

Særligt påfaldende er de velbevarede gulvmosaikker, sådanne komplekse og fint udformet mosaikker finder man normalt i huse fra 1. og 2. århundrede, men nu har vi fundet mosaik, der stammer fra omkring 200 år tidligere, det er overraskende, siger Philippe Cayn.

En nøjagtig rapport om forskningen, kommer på et senere tidspunkt, siger Phillippe Cayn, da udgravningerne vil tage mange måneder, men vi kan med sikkerhed sige, at byen Ucetia har eksisteret.

De aktuelle forskningsresultater bliver løbende offentliggjort på INRAP's hjemmeside : http://www.inrap.fr/

I dette link : vises bl.a. mosaikbilleder fra udgravningen - scroll ned til andet billede og klik på pilene 1-15.

https://weather.com/de-DE/wissen/mensch/news/forscher-finden-sagenumwobene-romische-stadt-im-suden-frankreichs/?cm_ven=focus-online|referral|widget||sagenumwobene-frankreichs

Her et af billederne fra udgravningen:

twc_de_mosaik_15_0.jpg?v=at&w=650&h=356&

 

 

 

 

 


 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
mgy

Jeg har aldrig hørt om den by. Men det er altid sjovt, når sådan noget kommer op af jorden. Der var en anden by i Mellemøsten, som man heller ikke anede, hvor havde ligget. Men så kunne man ane et net af veje under ørkensandet, der løb sammen, og der lå den. Jeg har glemt dens navn. Og da man fandt stævnen af den skibssætning, hvoraf kun resterne er tilbage i Jelling - og den meget store gård omkring komplekset. For slet ikke at tale om de ret store anlæg, som forskellige stormænd/småkonger synes at have haft rundt omkring. Et af husene har en grundplan som Amalienborg. At Dannevirke går tilbage til 400-tallet (nogle har haft kræfter og ambitioner). 

I det hele taget synes jeg, der sker en pokkers masse for tiden. Man tester gener, man sekventerer hele genomer for uddøde mennesker, man finder forbindelser og nye arter (selv om denisova-mennesket muligvis er identisk med noget kendt). Og så alt det omkring bronzealderen herhjemme, som åbenbart var meget mere organiseret, end man anede. 

Så historien og forhistorien bliver skrevet grundigt om hvert 10. år. Det er lidt, som da Michael Ventris begyndte at sætte stavelser på Linear B-skriften. Først KO-NO-SO for et gæt på KNOSSOS, derpå KO-WA og KO-WO for pige og dreng. Så selv om man "vidste", at grækerne først ankom til Grækenland og især Kreta sent, så var det forkert. For de skrev og talte græsk lang tid forinden. Og så gav de "vilde tolkninger" af hittitternes tavler, der ævlede om archaiere, ilios og andet spændende, mening. 

Derimod undrer det mig (det burde det ikke), at aviserne jævnligt kan afsløre, at Absalon ikke byggede København, der lå en by i forvejen (ikke engang Saxo har påstået, at der ikke gjorde) eller at Gorm ikke var den første danske konge. Frankerne havde da jævnligt klaget over de danske konger og deres metoder.

Og så er der teorien om et "Germanergate" i sen romertid. For nogen i Rom synes at have solgt våben til folk i Norge med den venlige bagtanke, at så lavede de nok så meget uro, at germanerne (i Danmark) fik andet at tænke på end at invadere Romerriget. Andre tolkninger er mulige. 

Den Trojanske Krig mangler stadig en hel del, og hvem fanden Havfolket var, er også spændende. Vi skal også lige have sproget etruskisk hægtet op på et eller andet. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
dewey
For 9 timer siden, mgy skrev:

Der var en anden by i Mellemøsten, som man heller ikke anede, hvor havde ligget

Var navnet måske Abusir?

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
mgy
For 13 timer siden, dewey skrev:

Var navnet måske Abusir?

Nej, jeg mener, den lå sådan ret centralt på Den Arabiske Halvø (et sted hvor man ikke lige ville lede). 

 

Tilsyneladende hed den Ubar, men er så mystisk, at Wikipedia ikke vil kendes ved den. Identifikationen er åbenbart usikker.

https://en.wikipedia.org/wiki/Atlantis_of_the_Sands

http://articles.latimes.com/1992-02-05/news/mn-1192_1_lost-city

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind