AndersC123

Styrker og svaghed ved kvalitativ- og kvantitativ metode?

Recommended Posts

AndersC123

Hjælp, hjælp og atter hjælp!

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Helle H

Hjælp til hvad?

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
enlightenment

Kvalitativ

Styrker: Du kommer i dybten med emnet, da det fx foregår gennem interview eller fokusgruppeinterview. Folk taler taler og taler, og du kommer helt i dybten med hvad 4-6 personer synes om jubii debatten. Nogen siger at jubii er stenalder samfund da det er google go reddit der styrer verden nu, mens andre siger ja, der er noget om det, men det er stadig fint at bevare noget af det gamle, fordi ellers mister vi jo alt hvis vi ikke passer på det, det er ligesom med den gamle fabrik, den skal blive ved med at være som den altid har været... Så du kommer virkelig i dybten med dit emne.

Svagheder:

Du kan ikke generalisere. Blot fordi de mennsker der er i fokusgruppen siger at ja, det er bedst at bevare tingene som de er, vi skal bevare jubii debatten og ja, vi skal hacke woman.dk og debatten net bare for at bevare jubii så er det ikke ensbetydende med at resten af danmark har samme holdning, ja du kommer dybt ind i hvad folk føler omkring jubii men du kan ikke generalisere og sige at på woman dk er der kun borderline tøser som contrast og viskelæder der kun er ude på at sige at alle andre tager forkert, mens de selv har ret, og hvis folk ikke forstår dem så er det alle de andre der ikke aner noget som helst om verden. Dette kan du jo ikke konkludere blot fordi et par medlemmer fra gruppen mener det, men du kan bruge det til at sige, at folk er åbenbart meget følsomme omkring hvilken debatside de er på hvilket viser at folk knytter sig til dem... Så du kommer virkelig i dybten med et emne og får mange sten vendt men du kommer ikke i bredden og kan sige noget generelt om hvad folk mener om jubii. Der skal du have kvantetativ og skal op på min 1000 respondenter, kilde  Billedresultat for Samfundsvidenskabelige metoder

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
enlightenment

Derfor går vi til kvantetativ

Fordele:

Du kommer i bredden. Virkelig i bredden hvis du vil, fx hvis du kører spørgeskema elektronisk. Smider det ud på woman dk jubii og debatten net og spørger hvad er forskellen mellem siderne. Du får 1000 besvarelser og kan generalisere. Så ser billedet pludselig anderledes ud. Du finder ud af at folk generelt er mere overfølsomme over om teknikken går ned på siderne og måske ikke så meget de enkelte debattører og hvis nogen har borderline så er det da noget der skal tales om og ikke stemples for så bliver det kassetænkning. Ergo, du får det brede svar: Teknikken er altafgørende. Uden teknik, så kan siden ikke køre.

Ulemper:

Ja, folk svarer at teknikken er altafgørende, men du kommer ikke i dybten. Hvad er afgørende når så mange svarer teknik? Er det hurtighed, muligheder for at lukke reklamer, funktioner på siden? Hovsa, den er svær. Ja, du fik et bredt billede, at det er teknik der er afgørende, men hvilken del af det. Så der er ulemper der. Så går vi ind og snakker reabilitet, validitet, alle de begreber skal du have styr på. Er vores undersøgelser valide... Lån et par bøger på bib, så kommer du fint ind i det, fx karin sloth mål dine resultater ;-)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Zoxa
Skrevet (redigeret)

Uden videre filosoferen og udredning er det lidt tosset at lave en kvantitativ undersøgelse for henholdsvis Libress mens bind eller effekten af gilett barberskum på huden bagefter - da min. 50% af en befolkning ikke kan bedømme produktets primære kvaliteter alene fordi de ikke benytter det- der er det mere fornuftigt at lave en kvalitativ undersøgelse.

Det er til gengæld rigtig fornuftigt at benytte en kvantetiv analyse på bruger tilfredshed af fks E-boks eller vej skiltning.

Så sekmenter brugergruppen og vælg ud fra det

Redigeret af Zoxa

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind