Leonidas

Hvorfor er 'Zions Vises Protokoller' et falsum?

Recommended Posts

mgy

Morten Thing udgav en kommenteret udgave for et par år siden. Men fra hukommelsen:

Der er ikke tale om et referat af nogle forhandlinger, men om en konspiratorisk monolog.
Planerne er ubrugelige, men i høj grad en banal opremsning af konsekvenserne ved industrialiseringen og kapitalismens udvikling.
Dele af monologen og plottet stammer fra et satirisk værk, hvor to personer i Helvede diskuterer fransk politik. Den ene er vist Machiavelli, den anden en franskmand. 
Andre dele stammer fra forskellige antijødiske skrækhistorier. Med en helt anden sammenhæng.
Det bliver forbedret med et mystisk dokument, angivelig fundet på en død, bolsjevikisk kommissær. Også et totalt våset dokument.
Der er sikkert flere detaljer, jeg har glemt. 

Det med plagiatet fra det satiriske værk fik nazisterne til at slå knude på sig selv i konspirationsteorier. At forfatteren var jøde, at det blev skrevet (på forhånd) for at ødelægge troværdigheden af den afsløring, der kunne ventes, hvis nogen fik fat i referatet fra det møde, der ikke var holdt endnu. :rulle:

Henry Ford udbredte værket i USA, men som en af de få (den eneste?), undskyldte han senere. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Leonidas

Min forklaring er at der ikke forekommer eksempler på masseindvandring af fremmede og raceblandning, som mange jøder har været bannerførere for siden hen. Ej hellere har oprettelsen af Israel været beskrevet.  Skriftets forfattere har været bange for jødernes undergravende egenskaber, men har ikke helt forstået jødernes bidrag til vestens forfald, de har altså forsøgt at advare europæerne ved faren, men det lykkedes ikke.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
mgy

Det er altid nemmere at forudsige ting, der er sket, frem for ting, der ikke er sket endnu. Skriftets forfatter/forfattere er aldrig blevet præcist identificerede, man ved ikke engang, om det blev forfattet på fransk eller russisk (ukrainsk?). Formålet kan have været at skyde skylden for alle ulykker på en påstået jødisk konspiration, så vrede arbejdere og bønder afreagerer med et par raske progromer i stedet for at gøre oprør og lave revolution. Og der peges kraftigt på et ophav i zarens politi. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!

Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.

Log ind