• Meddelelser

  • Debat Høvding

   NYT FORA - Historie   18-01-2017

   På opfordring har vi beslutte at oprette foraet "Historie". Du finder det nye historiske fora under "Politik, Kultur & Samfund".
   http://www.dindebat.dk/forum/170-historie/

   I det nye fora "Historie", kan du vende verdenshistorien... Debattér om alt lige fra 2. verdenskrig til slaget ved Dybbøl Mølle, Den kolde krig, Vikingetiden, Romerriget, til historiske personer som Napoleon, Mao, Cæsar, og historiske projekter som Den kinesiske mur, Area 51. Hører det historien til, så hører det hjemme her.

   Tag godt imod det nye fora
   Jubii / Debat Høvding

Al aktivitet

Denne oversigt opdateres automatisk   

 1. I går
 2. Jeg forstår godt hvad du mener, men jeg er ikke enig. I 80'erne begyndte den slags projekter at poppe op i Danmark. Dengang var dagpengesystemet anderledes end det er i dag. Når man havde været arbejdsløs i x antal måneder (= langtidsledig) så fik man tilbud om at deltage i et beskæftigelsesprojekt og kunne optjene timer, så man igen var dagpengeberettiget. Og man fik overenskomstmæssig løn. Udfordringen var, at finde på projekter som gjorde gavn, men ikke tog arbejde fra lokale næringsdrivende. Så vidt jeg husker var det før man kunne få iværksætterydelse, så der var ikke alle de små enkeltmands-firmaer, som senere påtog sig havearbejde for private. Jeg var selv i sådan et beskæftigelsestilbud et par gange. Der var mange fordomme, nogle kaldte det "dum i arbejde". Vi slog græs, klippede hæk og ryddede sne hos de ældre/handicappede, som var tilmeldt ordningen. De ældre mennesker var oftest meget glade for at vi kom, en stor del af dem var enlige kvinder som havde mistet deres ægtefælle, og de havde været vant til at fordele opgaverne sådan, at konen klarede det indendørs og manden det udendørs, og nu hvor manden var død kunne de ikke overskue tingene, men når vi kom og ordnede noget af det udendørs så kunne de overskue at blive i deres hjem lidt endnu. Hvis disse mennesker ikke havde fået hjælpen gratis, så havde haverne fået lov at gro til indtil det ældre menneske gav op og flyttede til en ældrebolig. Jeg googlede "Odense pensionistservice" og fandt lidt om det. Eftersom arbejdet udføres af ledige i aktivering, og pensionisten ikke får ydelsen helt gratis, så tænker jeg, at kommunens udgift må være begrænset "Antallet af ledige, der skal aktiveres, er afhængig af beskæftigelsessituationen på det øvrige arbejdsmarked og dermed også bestemmende for, hvor mange pensionister, vi kan servicere." http://www.odense.dk/borger/aeldre-og-seniorer/hjaelp-og-pleje/havearbejde-og-snerydning
 3. Hey – du nævnte selv tidsafstanden til København med tog, som er det en guideline. Jeg kan dog oplyse at der disse 25 kilometer fra mit hus ligger en station, hvor der stadig er togdrift. Jeg ser dog ikke en indikation for at det er stationen, som specielt holder liv i denne by. Det er et helhedsbillede hvor skoler selvfølgelig er særlig vigtige. Desuden har denne by også en elitesport, som sætter dem på landkortet. Jeg har ikke tjekket parkeringspladsen ved stationen i arbejdstiden, men jeg tvivler på at den er fyldt op. Mit forbehold skyldes bl.a. at jeg ikke præcis ved hvor stationen ligger. Kan den lokale kro eller bodega holde sorte tal på bundlinien, så er det helt fint med mig. Personligt har jeg bare ikke mammon i rigelige mængder så jeg kan frekventere den slags steder ret ofte. Jeg hørte en sjov bemærkning i radioen i dag, hvor værten var inde på emnet. Mens storbyboeren frejdigt betaler 40 kroner for en kop kaffe ude i byen, køber jyden hellere en pose kaffe hos købmanden og laver den selv på Melittaen. Til samme pris kan man brygge mindst 50 kopper, nej krus kaffe derhjemme. I'm sorry, men økonomien kan ikke adskilles fra emnet. Ligeledes med englænderen – hvorfor kan man ikke hygge sig derhjemme med dåseøl fra Fleggaard til to kroner stykket?
 4. danexit next

  Hvad mener du med "LOL" ? Kan du spå ? Det er alligevel opsigtsvækkende at Donald Trump kan se det som EU og en god del af de britiske vælgere ikke kan se. - Storbritannien kræver sin egen identitet, og EU er domineret af Tyskland. - Og derfor fik vi brexit. Sådan skriver sarah parson i en kommentar på den britiske avis The Telegraph om de udtalelser den kommende præsident er kommet i The Times. Trump roser nemlig englænderne for deres Brexit og lover briterne en 'god handelsaftale' om kort tid - og så forudser han, at andre lande vil følge Englands eksempel og forlade den Europæiske Union: Vanskeligt at holde sammen på EU - Jeg tror på, at andre også vil forlade... (EU)..., hvis flygtningene fortsat strømmer ind i de forskellige lande. - Det bliver eget vanskeligt at holde sammen på det (EU), fordi borgerne er vrede, sagde Trump, og det giver Telegraph-debattøren Elizabeth Kirkby ham helt ret i:
 5. Ja, nu ved vi da, hvor vi har dem. Det er efter min mening uanstændigt, specielt fra et parti som brøster sig med at inkludere og være åbne. Det gælder tilsyneladende ikke for dem selv.
 6. danexit next

  Hvad en sådan aftale vil indeholde ved hverken du eller jeg, men jeg tvivler på at den indeholder ulige toldsatser. Truer med Trump Får Theresa May ikke, hvad hun kræver, har hun blandt andet truet med at lave en frihandelsaftale med Donald Trump samt sænke selskabsskatterne så meget i landet, at man vil kunne tiltrække og flytte store internationale virksomheders forretninger i fra andre europæiske lande til Storbritannien.
 7. I lige måde! Artiklen, der er at finde på DR.dk, er i øvrigt i en stil, der ligner Politikens ATS ret meget.
 8. Jamen det er jeg enig i. Det var sådan set det samme jeg skrev mht Thybanen. Linieføringen er mildest talt uheldig. Det fremstår mærkeligt, at man nedlagde banen til Aalborg, men ikke den til Struer. Et rimeligt gæt er nok, at man dengang opfattede bilkørsel over korte og halvlange distancer som fuldstændig problemfrit. I stærk modsætning til i dag. Omvendt var kørsel over længere distancer svært, da der ikke fandtes motorveje og ofte vel ikke engang omfartsveje. At der så heller ikke er bane over nykøbing mors til skive skyldes vel, at det ikke var ealistisk med en bro dengang. Og når så banen til Struer heller ikke kan komme omkring Lemvig, ja så er elendigheden total. Jeg ville bare stadig ikke nedlægge den. En så lang bane i angiveligt god stand er et aktiv, der kan udvikles. Og ellers kan udviklingen i resten af landet gøre det.
 9. Seriøst? Altså efter, at jeg har diskuteret thybane og forholdene i Schweiz, det formentlig mindst centraliserede land i verden, der samtidig har en ekstrem udstrakt jernbane osv, så er jeg bare pludselig københavner blabla. Det er meningsløst. Du ønsker ikke centralisering, men du ønsker endnu mindre, at noget skal ændre sig. Du handler så åbenbart i en naboby, og det kan aldrig være anderledes, for sådan er det nu. Du bor 25 km fra en station, hvilket næsten med sikkerhed betyder, at der har været en bane engang. Den er bare nedlagt. Så både indkøb og bane er nedlagt. Kunne det hænge sammen? Måske hvis banen stadig var der ville i dkøbsmumigheder også? Fordi stationer tiltrækker den slags. Det får jo brugerne forbi et specifikt sted fremforat handle andre steder. Du kunne stadig selv køre i bil. det samme med restauranter osv. Det er muligt, du er ligeglad, men det er altså en branche i vækst, og det er ikke mit indtryk, at de fleste i Lilleby er negativ, hvis nogen forsøger at få liv i den lokale kro. Heller ikke selvom, der rabat på kæmpekøb af 17 frosne pizzaer i Bilka. Noget af det mest chokerende ved udkantsdanmark for en udlænding er, hvor dødt der er. Hvor en englænder ville finde mindst 10 pubber, er der i stedet..intet. Men hvis det er sådan, man vil have det, ok. Hvis man ambitionerne strækker sig til bredere veje, og større parkeringspladser, ja, så tror jeg bare ikke man skak satse på, at nogen læge eller ret mange andre gider bo der.
 10. Mit citat stammede fra en ukrainsk politiker på tysk fjernsyn. Det gav en vældig diskussion om fusk med oversættelsen eller direkte manipulation af lyden (af tyskerne?). "Ab 5:45 wird zurückgeschoßen" bliver til gengæld genbrugt af Klaus Adler i filmen Iron Sky. Åbenbart var der få, der fangede referencen. Ud over præludierne i Abessinien og Kina, så begyndte festlighederne med "overfaldet" på den tyske radiostation i Gleiwitz. Arrangeret af SS-folk under ledelse af Alfred Naujocks, der senere gjorde sig fordelagtigt bemærket som "efterforsker" i Danmark under besættelsen. Døde mæt af dage og efter en kort fængselsstraf her i landet i Hamburg i 1966.
 11. Du har helt ret, der er nok ikke nogen god undskyldning, man kan kun undrer sig over at de vælger at fremstille sig selv på den måde. Nu har jeg så lige set slutningen af anden omgang hvor de har lagt et gulv, og undrer mig vildt over de karakterer der bliver givet. De danske får 10 som virker helt fair, hvor lidt ujævnhed i gulvet gør at de ikke får 12 De lettiske får 7 som jeg mener er alt for højt. Men burde max have været 2 for et pænt gulv på overfladen men hvor strø opbygningen og opklodsningen er helt forkert, og specielt med så meget som det gulv kan give sig i hjørnerne, ville jeg personligt ikke acceptere, og vil mene at det gulv skulle ligges om med en korrekt bundopbygning.
 12. Det synes jeg, havde SKAT ikke konfiskeret bilen, havde den nok ikke fået skæve dæk- vi skal jo nok alle til at passe på, vi ikke kommer i kløerne på SKAT, da SKAT som eksemplet i linket fortæller, nu også er blevet tankelæsere.
 13. høre Agnetha fältskog wrap your arms around me
 14. Der er nok noget om det, at 2. verdenskrig aldrig slutter, ihvertfald hvad angår myter og rygter.
 15. nej de har ikke fundet det, det ville slet ikke kunne holdes hemmeligt, da det ville være en verdenssensation. Siden 2. verdenskrig er der blevet ledt efter det berømte naziguld, om det nogen sinde bliver fundet, jeg tror det ikke. Det berømte Rav-værelse er heller aldrig blevet fundet, selvom en polsk historiker (i 2016) påstår, at han har fundet værelset i en tidligere nazi-bunker i Polen, dette fund kunne heller aldrig holdes hemmeligt, deter lige så berømt som naziguldet.
 16. Er sådan temmelig skuffet over at TV2 har bevæget sig ned på BT og Ekstrabladets niveau, med de click-bait overskrifter. Manden har fået sin bil igen, og har nu indleveret den på værkstedet, da dækkene er blevet skæve af at stå stille så længe. Er det virkelig en nyheds historie?
 17. Sexuel orientering bør vel behandles lige som religion eller penisser i offentlig regi ? - Ja, det er noget man har eller har en holdning til, men vi behøver vel dybest set ikke at lufte det på hvert et gadehjørne?
 18. "Siden kl 5:45 bliver der nu skudt tilbage!" Det er en af mest berømte sætninger i tysk historie, udtalt blev den af Adolf Hitler i Berlin Reichstag om morgenen den 1. september 1939. Dagen var begyndelsen på 2. verdenskrig, udløst af Tyskland, da den tyske hær uden krigserklæring overfaldt Polen. Hitler forsvarede overfaldet på Polen med, at det var en forsvarsaktion pga af det polske overfald den 31.8.1939 på Sender Gleiwitz, dette overfald var dog iscenesat af SS. Frankrig og Storbritannien opfordrede Hitler til tilbagetrækning af de tyske tropper inden for 2 dage, Hitler rettede sig ikke efter dette ultimatum, og 2. verdenskrig begyndte.
 19. Tak for dit svar Morten, jeg mener det - men det er kun en som ikke aner hvad det betyder at have den type "overvægt" der kan sige sådan. Og jeg har i den grad finansieret min kiropraktors sommerhus, og båd, og...... Var vægt tab en mulighed havde jeg nok kigget ind på det og jeg styrketræner omtrænt 1 t hver anden dag. Pt vejer jeg ca 70 kg fordelt på 183 cm, så det er heller ikke den generelle vægt som er mit problem. Og jeg er helt obs på at kirugiske indgreb af den type er pokkers dumt hvis du har for meget på sidebenene. Og jeg har selvfølgelig investeret i noget fornuftigt "seletøj" Min bekymring er blandt andet, at hvis man gør den slags, skal fks brystvorten også flyttes, og jeg er bange for vævs henfald, vedvarende smerter - den slags... ar osv er jeg fuldstændig ligeglad med, det er ikke af kosmetiske årsager jeg overvejer det - og min mave ligner i forvejen noget i stil med sporskiftet ved Odense togmuseum, so who cares? Jeg har endnu ikke haft en snak med min praktiserende læge, og det er self der jeg starter hvis jeg skal i gang med det, men jeg kender ikke nogen som har fået det foretaget og som sagt, jeg er bekymret over men og eventuelle komplikationer
 20. Det mener jeg, er helt på sin plads.
 21. danexit next

  er ideen at trump tilbyder uk en aftale hvor UK kan smide en masse told på varer fra USA til UK men omvendt kan UK eksportere til USA uden at USA kan kræve told? hvad mener han ovrhovedte med "en god deal". det betyder jo ingenting lol.
 22. danexit next

  det giver ingen mening det der blogindlæg, du kan ikke stole på det. det er bare en skør fyr der kommer med mærkelige ider. det giver hverken mening at trump skulle have lyst til at ødlægge eu, og hvis han ville så er det at lave handelsaftaler med uk da en mega mærkelig måde at gøre det på enhver US præsident ville jo lave en handelsaftale med uk, det er jo et stort land man gerne vil handle med
 23. Det der... er et RIGTIG ok svar <3
 24. Nu stemmere jeg ikke på Enhedslisten , det er jeg satme glad for , det Enhedslisten gør har ikke nået med ligestilling at gøre , de udlelukker er et køn til fordel for et andet køn
 25. danexit next

  Nu er det jo ikke givet at aftalerne bliver dårlige for USA med tanke på den forudsete lave pundkurs. Derudover ser det heldigvis ud til at han deler opfattelse om EU's fremtid med rigtig mange europæere.....
 1. Vis flere...
 • Bruger statistik

  178.437
  Brugere i alt
  2.728
  Flest online
  Jdo
  Nyeste bruger
  Jdo
  Tilsluttede sig