• Meddelelser

  • Debat Høvding

   NYT FORA - Historie   18-01-2017

   På opfordring har vi beslutte at oprette foraet "Historie". Du finder det nye historiske fora under "Politik, Kultur & Samfund".
   http://www.dindebat.dk/forum/170-historie/

   I det nye fora "Historie", kan du vende verdenshistorien... Debattér om alt lige fra 2. verdenskrig til slaget ved Dybbøl Mølle, Den kolde krig, Vikingetiden, Romerriget, til historiske personer som Napoleon, Mao, Cæsar, og historiske projekter som Den kinesiske mur, Area 51. Hører det historien til, så hører det hjemme her.

   Tag godt imod det nye fora
   Jubii / Debat Høvding
 • indlæg
  5
 • kommentar
  1
 • visninger
  573

Annonce: Sådan bekæmper du ensomhed med mentale øvelser

kevinluo

242 visninger

Flytning, skilsmisse, pensionering, fyring, dødsfald og andre begivenheder kan ofte medføre ensomhed, fordi man oplever at miste relationer, der tidligere gav fortrolighed og nærhed. Ca. 200.000 voksne danskere oplever, at de føler sig ensomme. Det vil sige, at de selv opfatter sig som isolerede og uønskede alene. Ensomhed kan imidlertid måles på mange måder, og nogle undersøgelser peger på endnu højere tal.

Ensomheden tærer på en, fordi den er ufrivillig, men samtidig fortæller den dig også, at du har brug for at møde andre.

”Ensomhed handler om at føle sig ufrivilligt alene. Grundlæggende opstår ensomheden, når vi på den ene eller den anden måde oplever en mangel på samhørighed,” forklarer chefpsykolog Michael Danielsen fra Psykiatrifonden.

Michael Danielsen giver herunder ni gode råd til, hvordan du kan bryde med ensomheden. Du kan finde endnu flere råd om ensomhed og psykisk sundhed på tænkdigstærk.dk.

1) Husk, at der ikke er noget i vejen med at være ensom

Ensomhed er en livsvigtig følelse, der indeholder information om, at der er noget, man med fordel kan handle på. Samtidig kan ensomhed være en god og fin drivkraft.

2) Vid, at der er noget at gøre

Også selv om det ikke nødvendigvis føles rart at handle til at begynde med. Se ensomheden i øjnene. Det er svært at tage hånd om noget, som man bruger al sin energi på at holde væk.

3) Forstå baggrunden for din ensomhed

 

Foto kredit:http://www.kevinluo.dk/brudepigekjoler-c-5.html

Det er lettere at gøre noget ved sin ensomhed, hvis man kender baggrunden for den. Er ensomheden fx forbundet med tabet af nogen, kan det være en hjælp at finde nogen at dele sorgen med. For andre kan det være en hjælp at skrive eller tale til den, man har mistet. Er man lige flyttet og kender ingen det nye sted, er det måske for meget at forlange af sig selv, at man har lært nye mennesker at kende inden for de første par måneder. At udvikle nye venskaber tager tid, nogle gange måneder og år.

4) Lær at smalltalke

På biblioteket kan du låne bøger, der hjælper dig i gang. Smalltalk virker lidt overfladisk på nogle, men ikke desto mindre er det jo netop små ’ligegyldige’ replikker, der igangsætter en samtale eller bryder isen. Så smalltalk er absolut hverken ligegyldigt eller overfladisk. Det er kontakt!

5) Øv dig i at tage initiativ og skabe kontakt

Hvis du sjældent eller aldrig ringer eller skriver til nogen, kan du måske udfordre dig selv på dette punkt. Jo oftere man gør noget, jo lettere bliver det.

6) Bid hovedet af skammen

Hvis du er kommet ud af vane med at tale med andre, virker du måske i starten akavet eller klodset. Måske synes du, at det, du siger, er dumt og pinligt. Husk igen på, at du er ved at lære, og at al begyndelse er svær. Der er ingen anden vej, og alle mennesker siger noget dumt en gang imellem.

7) Find en hobby og kom fast det samme sted

Nogle gange er det lettere at skabe kontakt til andre, hvis kontakten eller venskabet ikke er det primære mål. Hvis målet er at lære at danse, lave mad eller tale et nyt sprog, flyttes fokus fra relationen. Det gør det mindre sårbart at tage et initiativ, ligesom det er naturligt at tale om den fælles interesse.

8) Vær åben og nysgerrig

Hvis du oplever, at du dømmer andre, så prøv at være mere åben, undrende og nysgerrig. Hvad fik ham eller hende til at sige sådan? Hvis du kan give mere plads til andre, vil du ofte opdage, at der også bliver mere plads til dig selv.

9) Lav frivilligt arbejde og vær hjælpsom

At give fra sit hjerte uden at forvente at få noget retur skaber følelsen af mening og forbundenhed med andre. Pas dog også på, at du ikke bliver udnyttet, hvis du af natur er meget flink og omsorgsfuld.

Læs også: brudepigekjoler

444.jpg


0


0 Kommentarer


Der er ingen kommentarer at vise.

Opret dig som bruger eller log ind for at deltage i debatten.

Du skal have en profil for at kunne kommentere...

Opret ny bruger

Opret dig på Danmarks største Debat site - det er nemt!


Opret ny bruger

Log ind

Har du allerede oprettet en bruger? Log ind her.


Log ind