• Meddelelser

  • Debat Høvding

   NYT FORA - Historie   18-01-2017

   På opfordring har vi beslutte at oprette foraet "Historie". Du finder det nye historiske fora under "Politik, Kultur & Samfund".
   http://www.dindebat.dk/forum/170-historie/

   I det nye fora "Historie", kan du vende verdenshistorien... Debattér om alt lige fra 2. verdenskrig til slaget ved Dybbøl Mølle, Den kolde krig, Vikingetiden, Romerriget, til historiske personer som Napoleon, Mao, Cæsar, og historiske projekter som Den kinesiske mur, Area 51. Hører det historien til, så hører det hjemme her.

   Tag godt imod det nye fora
   Jubii / Debat Høvding
 • indlæg
  5
 • kommentar
  1
 • visninger
  584

Om denne blog

Skal der ske noget nyt? Uanset om du har kort hår eller langt hår, kan en ny hårfarve altid puste mere liv i din frisure.

At farve sit hår er ikke svært, men der er nogle valg, du skal træffe, inden du går ud og investerer i et hjemmekit. Skal du fx vælge toning, farvning eller lysning? Hvad dækker bedst, og hvilke ulemper kan der være, når du selv vil give dit hår en ny farve? Q guider dig til et godt resultat med penslen.

Metode 1: Farvning med hårfarve
En langtidsholdbar farve kaldes også en oxidationsfarve. Det er nemt at bruge hjemme-hårfarvning. I pakken ligger alt, hvad du skal bruge, og brugsanvisningen fortæller, hvordan du farver, både hvis det er første gang, du gør det, og hvis du har farvet før, så du kun har behov for at farve udvoksningen. Det er en fornøjelse at farve håret selv, fordi man kan gøre det hurtigt og enkelt, når man har lyst. Inden du farver håret, skal du overveje, hvilket resultat du vil have, og se på, hvilken farve du har i forvejen, og dit hårs kvalitet.

Hvis du vil foretage en større ændring af sin hårfarve fra lys til mørk eller fra mørk til lys, kræver det en varig hårfarve eller en affarvning. Varig hårfarve trænger ind i hårstrået, lysner éns egne pigmenter og indfarver med den nye farve, som bliver i håret. En toning trænger ikke så langt ind i hårstrået og holder derfor ikke evigt. Hjemmefarvning holder lige så længe, som når du bliver farvet hos frisøren, så der er gode penge at spare.

Metode 2: Farvning med toning
Toning er det letteste at have med at gøre. En skyllefarve eller toning er meget mild og lægger sig på hårets overflade. Toning ændrer ikke hårets farve radikalt. Det betyder, at du skal vælge en farve inden for to toner fra din egen hårfarve (tone-i-tone), som det fremgår af farvevejledningen på æsken. Hvis du vil være meget mørkere eller meget lysere end din egen hårfarve, kræver det en varig hårfarve. Det gælder også, hvis du har mere end 70 procent grå hår, der skal dækkes. Toningsfarven vaskes gradvis ud efter cirka seks uger, og du får dermed ikke en synlig udvoksning. når du vælger en farve maksimalt to toner fra din egen farve. Til gengæld kan du ikke lave helt store ændringer af farven, som du netop kan med de langtidsholdbare farver.

900.jpg

Foto:  www.kevinluo.dk

Metode 3: Farvning med affarvning
Det er let at affarve dit hår selv, så længe du læser brugsanvisningen grundigt, inden du går i gang, og følger den nøje. Du kan affarve dit hår seks-otte toner, men vær opmærksom på, at du ikke kan gå fra helt mørk til helt lys ad én gang, da det vil kræve flere affarvninger. En affarvning er ret hård for håret og gør det ofte porøst, så det har lettere ved at knække. Så affarv kun dit hår, hvis det er sundt og stærkt, fordi affarvningen åbner hårstrået og udtørrer håret.

Vigtigt: Vær opmærksom på din tone: Hårfarver inddeles i 10 toner: 1 er sort, mens 10 er meget lysblond. Vælg gerne hårfarven en tone lysere, end du mener, du er. Man kan altid farve håret mørkere, man kan ikke farve et farvet hår lysere, for så skal man affarve først. Jo mørkere farven er, jo bedre dækker den grå hår. Jo mere refleks i farven, jo dårligere dækker den grå hår.

Metode 4: Farvning med økologisk hårfarve
Hvis du gerne vil gå den økologiske vej, så er Naturigin et godt bud. Hårfarven med naturlige planter og ekstrakter passer på håret under farveprocessen, og resultatet er intenst og langtidsholdbart. Dækker grå hår 100 procent.

Bevar din nye hårfarve
Når du først har fået din nye, fine hårfarve, er det vigtigt, at du plejer håret rigtigt. Brug en shampoo og balsam til farvet hår, da det holder bedre på farven. To-fire gange om måneden kan du bruge en fed hårmaske, og det vil dine kulørte lokker elske dig for. En maske virker genopbyggende, fugtende og plejende, så hårets glans og sundhed bevareres. Har du et længere, farvet hår, bliver det med tiden mere slidt at se på i længder og spidser. Her kan en hårolie ofte afhjælpe problemet. Kom lidt i ad gangen, da for meget vil få håret til at se fedtet ud.

5 tips til den perfekte hjemmefarvning
1. Hvis du skal prøve hjemmefarve for første gang, så start med en toning.

2. Vælg altid to toner lysere, end du tror, du skal have – det giver det bedste resultat. Vi tror alle sammen, at vi er mørkere, end vi er.

3. Vær ærlig omkring dit hårs tilstand. Hvis du har tørt og porøst hår, skal du ikke lysne det. Du vil hellere være honningfarvet med blødt hår end blondine med tørt og knasende hår. Vælg en farve, der plejer, hvis dit hår har brug for fugt og pleje.

4. Påfør hårfarven med en kam, hvis du vil skabe et naturligt look med reflekser – og lad være med at farve igen og igen oven på farvet hår.

5. YouTube er et fantastisk sted at lære, hvordan du farver hår. Her kan du alle få redskaberne foræret og få inspiration til at lege med dit eget udtryk.

Læs mere: billige kjoler online shop

 

Indlæg i denne blog

kevinluo

Vi hører det ofte; elsk dig selv. Men hvad betyder det egentligt? Og hvordan gør man det helt konkret? 

Læs også: hvide dimissions kjoler

Psykologens råd: Hver morgen skal du gøre plads til et "magisk kvarter" som hun kalder det. Her skal du stille dig selv spørgsmål på tre områder; hvordan vil du gøre dagen god for dig selv? Hvordan vil du gøre dagen god for din krop? Og til sidst; hvordan vil du gøre dagen god for mindst én anden person?

Ved at gøre det bliver du klar over, hvad du har lyst til at fylde dagen og tankerne med. Og ved at stille spørgsmål, som kræver SÅ konkrete svar, kan du rent faktisk føre dem ud i livet, hvis du overholder aftalen med dig selv. 

Herudover kan du også tilmelde dig et "selvkærlighedsboost" fra psykolog Mette Holm. Kort og godt går det ud på, at du tilmelder dig og derefter modtager du hver dag en kort mail, som tager dig max 5 minutter at læse og reflektere over.

”Boostet (mailen, red.) er fyldt med den erfaring, jeg har gjort mig som psykolog, kvinde, kæreste, veninde og mor - samlet i små kærlige skub til dig,” fortæller Mette Holm, som på alle hverdage hele året vil sende små guides din vej. 

555.jpg

kevinluo

Flytning, skilsmisse, pensionering, fyring, dødsfald og andre begivenheder kan ofte medføre ensomhed, fordi man oplever at miste relationer, der tidligere gav fortrolighed og nærhed. Ca. 200.000 voksne danskere oplever, at de føler sig ensomme. Det vil sige, at de selv opfatter sig som isolerede og uønskede alene. Ensomhed kan imidlertid måles på mange måder, og nogle undersøgelser peger på endnu højere tal.

Ensomheden tærer på en, fordi den er ufrivillig, men samtidig fortæller den dig også, at du har brug for at møde andre.

”Ensomhed handler om at føle sig ufrivilligt alene. Grundlæggende opstår ensomheden, når vi på den ene eller den anden måde oplever en mangel på samhørighed,” forklarer chefpsykolog Michael Danielsen fra Psykiatrifonden.

Michael Danielsen giver herunder ni gode råd til, hvordan du kan bryde med ensomheden. Du kan finde endnu flere råd om ensomhed og psykisk sundhed på tænkdigstærk.dk.

1) Husk, at der ikke er noget i vejen med at være ensom

Ensomhed er en livsvigtig følelse, der indeholder information om, at der er noget, man med fordel kan handle på. Samtidig kan ensomhed være en god og fin drivkraft.

2) Vid, at der er noget at gøre

Også selv om det ikke nødvendigvis føles rart at handle til at begynde med. Se ensomheden i øjnene. Det er svært at tage hånd om noget, som man bruger al sin energi på at holde væk.

3) Forstå baggrunden for din ensomhed

 

Foto kredit:http://www.kevinluo.dk/brudepigekjoler-c-5.html

Det er lettere at gøre noget ved sin ensomhed, hvis man kender baggrunden for den. Er ensomheden fx forbundet med tabet af nogen, kan det være en hjælp at finde nogen at dele sorgen med. For andre kan det være en hjælp at skrive eller tale til den, man har mistet. Er man lige flyttet og kender ingen det nye sted, er det måske for meget at forlange af sig selv, at man har lært nye mennesker at kende inden for de første par måneder. At udvikle nye venskaber tager tid, nogle gange måneder og år.

4) Lær at smalltalke

På biblioteket kan du låne bøger, der hjælper dig i gang. Smalltalk virker lidt overfladisk på nogle, men ikke desto mindre er det jo netop små ’ligegyldige’ replikker, der igangsætter en samtale eller bryder isen. Så smalltalk er absolut hverken ligegyldigt eller overfladisk. Det er kontakt!

5) Øv dig i at tage initiativ og skabe kontakt

Hvis du sjældent eller aldrig ringer eller skriver til nogen, kan du måske udfordre dig selv på dette punkt. Jo oftere man gør noget, jo lettere bliver det.

6) Bid hovedet af skammen

Hvis du er kommet ud af vane med at tale med andre, virker du måske i starten akavet eller klodset. Måske synes du, at det, du siger, er dumt og pinligt. Husk igen på, at du er ved at lære, og at al begyndelse er svær. Der er ingen anden vej, og alle mennesker siger noget dumt en gang imellem.

7) Find en hobby og kom fast det samme sted

Nogle gange er det lettere at skabe kontakt til andre, hvis kontakten eller venskabet ikke er det primære mål. Hvis målet er at lære at danse, lave mad eller tale et nyt sprog, flyttes fokus fra relationen. Det gør det mindre sårbart at tage et initiativ, ligesom det er naturligt at tale om den fælles interesse.

8) Vær åben og nysgerrig

Hvis du oplever, at du dømmer andre, så prøv at være mere åben, undrende og nysgerrig. Hvad fik ham eller hende til at sige sådan? Hvis du kan give mere plads til andre, vil du ofte opdage, at der også bliver mere plads til dig selv.

9) Lav frivilligt arbejde og vær hjælpsom

At give fra sit hjerte uden at forvente at få noget retur skaber følelsen af mening og forbundenhed med andre. Pas dog også på, at du ikke bliver udnyttet, hvis du af natur er meget flink og omsorgsfuld.

Læs også: brudepigekjoler

444.jpg

kevinluo

12 ting, du kan lave offline

1. Tal med mennesker
Ja, du læste rigtigt. Du behøver ikke at kommunikere gennem en skærm, du kan rent faktisk også tale med folk ansigt-til-ansigt. Prøv en gang – det er ikke så skræmmende, som det lyder.

2. Få indhentet søvn
Er du en af de mange mennesker, der klager over, hvor træt du er? Så smut i seng og nyd, at du ikke har nogle notifikationer til at forstyrre dig. Du vil være frisk som en havørn næste dag.

3. Læs en bog
Bøger… Det er de der tingester med masser af sider og bogstaver, og de er rent faktisk langt lettere at læse, når du ikke har Facebook- og Instagram-pushbeskeder poppende hvert sekund.

4. Se en veninde
I har sikkert tonsvis af ting, der skal sladres om, og sjove historier at fortælle hinanden, som du simpelthen bare MÅ se hendes reaktion på. Langt bedre end de emojis I ville have udvekslet online.

5. Lav god mad
Drop takeaway og eksperimenter i stedet med forskellige opskrifter. Hvem ved, måske er du den næste forfatter til en kogebog.

6. Motionér
Nu har du ingen undskyldninger. Afsti afsted ud på en frisk gå- eller løbetur, der får endorfinerne til at flyde. 

333333.jpg

Foto kredit: brudekjoler online

7. Gå i biffen
Det kan godt være, at det er noget dyrere end at streame filmen online, men biografens popcorn kan du ikke lave bedre derhjemme.

8. Gør rent
Uden alle distraktionerne vil dit hjem se prydende rent og ryddet ud, ligesom i boligmagasinerne. Og så er det jo slet ikke så slemt at gøre rent, når du kan skråle med på din yndlingssang, der vælter ud af højtalerne på fyld styrke.

9. Spil brætspil
Ja, de findes stadigvæk, og de kan også stadigvæk være sjove. Hiv fat i hele familien eller saml alle vennerne, og giv den gas. Hvem vinder mon retten til at håne?

10. Nyd solen
Det kan godt være, at du foretrækker lyset fra din computerskærm, men det er altså bevist, at solens stråler gør dig gladere. Så ud med dig, og nyd de få dage med sol, den danske sommer tilbyder. Husk solcremen.

11. Ryd ud i dit klædeskab
Kender du det der med ikke at have noget tøj at tage på, selvom garderobeskabet bugner? Start på en frisk ved at tømme klædeskabet fuldkommen og gå hvert stykke tøj igennem for, om det er værd at gemme på. Ahh, det er helt fornyende med et halvtomt skab med plads til at shoppe amok.

12. Læs Q
Vi har gemt på det bedste til sidst. Når du er gået fuldkommen offline, er der da intet bedre end at sætte sig godt til rette i sofaen med en kop et-eller-andet og læse Q. 

Se også: kevinluo kjoler

kevinluo

Kurvede kvinder er (heldigvis) ikke længere et sjældent syn i mediebilledet. I modeserier hist og her optræder kurvede modeller som bevis på, at kropsidealet er begyndt at rykke sig. Vi skal ikke længere stræbe efter at være åleslanke og uden kvindelige former med hofter, lår og bryster. Og magasinet Q er gået hele vejen og viser udelukkende kurvede modeller, som læserne skal kunne spejle sig i.

Der er dog et "men". De kurvede kvinder, som vi ser, har ofte flatterende timeglasfigurer og flade maver på trods af, at de bruger str. 42-44-46. Og lad os være ærlige; os ikke-modeller har ofte en delle eller to på maven, som vi er meget bevidste om.

Så hvem kan man spejle sig i, hvis man har en blød og blævrende mave og gerne vil se, at det altså også er flot (og normalt, ikke mindst)?

Netop den udfordring skriver vores skønne klummeskribent, komikeren Sofie Hagen, om i Q, som er på gaden nu. 

Få hendes syn på sagen og råd til, hvordan du også kan lære at elske din tykke, bløde, blævrende, sexede mave, som Sofie Hagen lærte at elske sin.

Mere info: http://www.kevinluo.dk

4444.jpg

kevinluo

Her på redaktionen er vi vilde med de såkaldte "wiggle dresses" - kjoler i et snit, som er god til os med former.

Wiggle-snittet klæder især kvinder med kurver, fordi kjolen går ind i taljen, men den går også ind for neden. Det vil sige, at kjolen i sig selv har en timeglas-form. Og dét, at kjolen er smal nederst, gør, at man kun kan tage små skridt ad gangen og derfor kommer man automatisk til at vrikke (wiggle) på en bestemt måde med hoften - deraf navnet wiggle dress!

Wigglekjolerne har altid længde på - hvilket jo er hot lige nu - og det gør dem også oplagte til sommerens bryllupper, hvis det skal være lidt formelt.

Det var i sin tid Marilyn Monroe og Sophia Loren som yndede at gå i wiggle dresses, men siden tv-serien Mad Men har også Christina Hendricks (Joan Holloway i serien) været en skøn ambassadør for kjolerne, der bare bliver ved med at være smukke og moderne.

Læs mere: festkjoler online shop

 

800.jpg

 • Blog statistik

  1.636
  Blogs i alt
  1.661
  Indlæg i alt